banner113

Alanya'daki kırsaldaki çocuklar tiyatro izledi

banner106

Kırsal mahallelerde okuyan ilköğretim okulu öğrencileri Alanya Belediyesi’nin katkılarıyla ilk kez tiyatro izledi. 

Alanya'daki kırsaldaki çocuklar tiyatro izledi
25 Aralık 2017 Pazartesi 14:48

banner108
banner238
Sosyal etkinliklere önem veren Alanya Belediyesi, kırsal mahallelerde eğitimlerini sürdüren öğrencileri ilk kez tiyatro ile buluşturdu. İlk kez bir tiyatro salonunda oyun izleyen öğrenciler keyifli dakikalar geçirdi. Gökkuşağı’nın Altında oyununu  3 farklı okuldan 180 öğrenci izledi. Alanya Belediyesi’nin başlattığı proje ile merkeze uzak okullarda eğitim gören çocukları tiyatro sanatı ile tanıştırmaya devam edeceklerini belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ‘Bugün ilk kez öğrencilerimiz Kültür Merkezi’nde tiyatro izlediler. Kırsaldaki öğrencilerimizin sanatla ve sosyal etkinliklerle iç içe olması için böyle bir çalışma başlattık’’ dedi. 
Alanya Belediyesi’nin bu projesini çok beğendiklerini belirten okul öğretmenleri de öğrencilerinin farklı bir gün yaşadıklarını söylediler. 

Gökkuşağı’nın Altında oyununda öğrencilere dostluk ve arkadaşlığın önemi anlatıldı. Öğrencilerin ulaşım ve her türlü ihtiyaçlarını da karşıladıklarını Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, ‘’Mahmutseydi Mahallesi’nden Hamdullah Emin Paşa İlkokulu, Dereköy’den DereKöyİlkokulu, Okurcalar’dan İncekum Esentepe İlkokullarında öğrenim gören çocuklarımız oyunu izledi. Oyunuzda ayrıca minik izleyicilere dostluk ve arkadaşlığın önemini de eğlenceli bir şekilde anlatıyoruz. Burada onlar hem tiyatro izlediler hemde arkadaşlığın ve dostluğun faydalarını öğrendiler. Bu kapsamda kırsaldaki tüm öğrencilerimize ulaşmayı hedefliyoruz’’ dedi. 
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.