banner113

Alanya HEP'ten dev organizasyon 

banner106

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi, iki gün sürecek 4. Uluslararası Mimarlık ve Şehircilikte Çağdaş Yaklaşımlar Konferansı (The 4th International Conference of Contemporary Affairs in Architecture and Urbanism) ICCAUA2021'i çevrimiçi olarak başlattı. 

Alanya HEP'ten dev organizasyon 
20 Mayıs 2021 Perşembe 15:56

banner108
banner238

 KONFERANS, mimarlık, şehir planlama disiplinlerinin geleceğine ilişkin yenilikçi araştırmaları arttırmak amacıyla çağdaş mimari ve kentsel mekânlar hakkındaki tüm teorileri, manifestoları ve metodolojileri bir araya getiriyor, genel olarak yapılı çevrede teori ve pratik arasında köprü kurmayı amaçlıyor. Bu amaçla birlikte yenilikçi yaklaşımları ve en son araştırma bulgularını, çağdaş yapılı çevrelerin yaratılması, değerlendirilmesi ve anlaşılması için yöntemler üzerine araştırmaları bir araya getiren bildirilere de konferansta yer veriliyor.  Konferansta 200'ü doktora derecesine sahip 35 farklı ülkeden 400 akademisyenin hazırlamış olduğu 196 makale ve son bulgularla ilgili çalışmaların sunulacağı bildirildi. Konferans, açılış konuşmalarından sonra 3 paralel oturum şeklinde toplam iki gün (20-21 Mayıs) sürecek. 
'BİRLİKTE DAHA İYİ BİR DÜNYA TASARLAMAK' ICCAUA2021 
Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Hourakhsh Ahmad Nia, konferansın ana temasının “Birlikte Daha İyi Bir Dünya Tasarlamak” olduğunu belirtti. 
Nia, konferans açılışında şu ifadelere yer verdi: "Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi, biz mimar ve şehir plancılarını, konut kavramını yeniden düşünmeye sevk etti. Bu süreçte bir çok soru gündeme geldi. Ne yazık ki, İkinci Dünya Savaşı ve Le Corbusier’in erken modernizm fikrinin 'İçinde yaşanacak bir makine olarak ev' fikrinden kaynaklanan toplu konut ihtiyacı, ev konseptini basit bir sığınağa indirgemiştir. Bu bağlamda, bu konferansın temel amacı, birlikte daha iyi bir dünyayı nasıl tasarlayabileceğimizi araştırmaktır."

'TÜRKÇE PLATFORM DA AÇILDI' 
Tüm makalelerin “Birlikte Daha İyi Bir Dünya Tasarlamak” konusu etrafında tartışılacağı, ayrıca Covid 19 salgınının insanların hayatı üzerindeki etkilerine ilişkin son bulguları tartışmak için de özel bir oturum düzenleneceği bildirildi. 
Alanya HEP Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Evren Ülkeryıldız, geçtiğimiz yıl birçok araştırmacı ve akademisyen tarafından Türkçe Platform talep edildiğini belirterek "ICCAUA2021’in bu yıl Türkçe oturumu da açıldı ve bu Türkçe oturum sayesinde özellikle Türk akademisyenlerin de deneyimlerini daha rahat paylaşabilmesi amaçlanıyor" dedi. Türkçe Bölümlerin Oturum Başkanı Dr. Seda H. Bostancı ise, konferansın ana teması olan 'Birlikte daha iyi bir dünya tasarlamak' yaklaşımı üzerinden değerlendirmelerde bulunarak, hem 2030 sürdürülebilir kalkınma hedeflerindeki 'Kimseyi geride bırakmama' düşüncesi ile hem de Covid-19 pandemi süreci ile ilişkilendirerek, eşitlik, şeffaf bir yönetim anlayışı ile kentlerin daha fazla katılımcılığa önem vererek tasarlanabileceği konusunu tartışmaya açtı. Konferansla ilgili daha fazla bilgi almak isteyenler www.iccaua.com/page/turkce linkine başvurabilecek. 
DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLER KATILIYOR 
Konferansın önemli konuşmacılarının, mimarlık ve şehircilik alanında dünyanın en ünlü isimlerinden olduğu bildirildi. İşte konferansta yer alan akademisyenler ve konuları: 
- Dr. Ihab Elzeyadi, University of Oregon, United States
Başlığı: Bilgi Olarak Mekan: Mimari Araştırma ve Uygulamada Veri Bozulmaları
-    Dr Igor Calzada, Cardiff University, UK
Başlığı: Akıllı Şehir Vatandaşlığı
-    Dr. Hossein Sadri, Girne American University, Coventry University, UK
Başlığı: Yenileyici Mimari ve Kentsel Tasarım
-    Prof. Madlen Simon, University of Maryland, USA 
Başlığı: Birlikte Daha İyi Bir Dünya Tasarlamak
-    Dr. Husam R. Husain, German University in Cairo (GUC), Egypt. 
Başlığı: Mısır Planlam…
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.