banner113

 Alanya HEP Üniversitesi Rektörü akademik yayın başarı listesinde!

banner106

Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Durdu Öner,  Web Of Science H-Endeksi 15 ve üzerinde olan rektörler sıralamasına girdi.

 Alanya HEP Üniversitesi Rektörü akademik yayın başarı listesinde!
16 Aralık 2019 Pazartesi 12:56

banner108
banner238

PROF. DR ÖNER’İN ÇALIŞMALARI, BİLİMSEL YAYINLARA KAYNAK GÖSTERİLDİ
Bilim insanlarının performansını izlemek, bilimsel üretkenlik açısından ölçmek ve değerlendirmek için kullanılan H-İndeks verileri, bilimsel atıflara göre belirleniyor. 2005 yılında Jorge E Hirsch tarafından geliştirilen sistem, sadece belirli bir sayının üzerinde atıf alınan yayınların dikkate alındığı bir ölçüt olarak kabul ediliyor.  H-indeksi 10 olan bir akademisyenin, en az 10 atıf alan yayını varken, h-indeksi 5 olan bir başka akademisyenin atıf alan en az 5 yayını var anlamına geliyor. Yapılan çalışmaların ne kadar etkin olduğunu göstermesi açısından “atıf” önemli bir ölçüt olarak kabul ediliyor. Bir çalışmadan ne kadar bahsediliyor, ne kadar kaynak olarak gösteriliyorsa o çalışmanın da o denli önemli olduğu kabul ediliyor. Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, Türkiye’de 23 üniversite rektörünün sıralamaya girdiği H-indeksinde yer aldı.  Prof.Dr. Öner’in çalışmaları, bilimsel yayınlara kaynak gösterildi. 
ÜNİVERSİTEM ADINA MUTLUYUM
Akademik çalışmaların üniversitelerin temel varoluş nedeni olduğunu söyleyen Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner,  H-indeksi sıralamasına girmesi ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:  “H-endeks yaygın olarak bilimsel yayınların değerlendirilmesinde kullanılan endekslerden birisidir. Önemli bilimsel veri tabanlarına giren dergilerdeki yayınlara yapılan atıflarla ilgilidir. Kısacası h-endeksin 15 olmasının anlamı her birine en az 15 atıf yapılmış 15 yayının bulunduğunu belirtir. Böyle bir listede bulunmaktan üniversitem adına mutlu olduğumu belirtmek isterim.”  
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.