banner113

ALANYA MEMUR-SEN'DEN HÜKÜMETE ÇAĞRI GELDİ: YA LOJMAN YA KİRA YARDIMI!

banner106

Yüksek enflasyon nedeniyle konut satış fiyatlarının yanı sıra kiralarda yaşanan fahiş yükselişler Kamu Çalışanlarının geçim sıkıntısına ve daha fazla kemer sıkmasına neden oluyor.

ALANYA MEMUR-SEN'DEN HÜKÜMETE ÇAĞRI GELDİ: YA LOJMAN YA KİRA YARDIMI!
05 Eylül 2022 Pazartesi 14:57

banner108
banner238

Alanya Memur-Sen’den artan konut ve kira fiyatları nedeniyle hükümete çağrı geldi.
“Memura lojman ya da Kira Yardımı yapılmalı”
Alanya Memur-Sen Temsilcisi Abuzer Gündoğar, Enflasyon nedeniyle büyük illerde, turizm bölgelerinde ve özellikle Alanya'da görev yapan kamu görevlilerinin maddi sıkıntı yaşadığına dikkat çekti. 
Gündoğar, başta eğitim hizmet kolunda görev yapan memurlar olmak üzere tüm kamu çalışanlarına lojman ve kira yardımı yapılması gerektiğini söyledi.

Gündooğar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı TOKİ Sosyal Konut Projesinin uzun vadede toplum üzerinde bir rahatlama yaratacağını ancak Kamu çalışanları için bunun yeterli olmadığını söyledi.

Dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak proje için Cumhurbaşkanına teşekkür eden Gündoğar, kamu görevlileri için kısa vadeli çözümler üretilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“TOKİ Konutlarından Kontenjan ayrılsın”
Gündoğar, “Ortalama bir memur maaşı sosyal yardımlar dahil edildiğinde 10 bin TL civarında. Kiralar ise Ankara, İstanbul ve İzmir gibi illerde ve özellikle Alanyamızda aylık 6-7 bin TL’ye yükseldi. Memurun bu maaşla kira giderini karşılaması ve ailesinin geçimini sağlaması mümkün değil. Lojman ve kira yardımı gibi destekler ivedilikle hayata geçirilmeli” diye konuştu. Gündoğar ayrıca tatil bölgelerinde ve özellikle Alanya'da görev yapan kamu personeli için TOKİ’nin yapacağı 100 bin konuttan belirli bir kontenjan ayrılması çağrısında da bulundu.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.