banner113

ALANYALI ÖĞRENCİ EN YÜKSEK NOTU ALDI

banner106

Özel Alanya Alaaddin Keykubat Koleji Anadolu Lisesi Amerika SAT Sınavında En Yüksek Notu Aldı !

ALANYALI ÖĞRENCİ EN YÜKSEK NOTU ALDI
05 Mayıs 2022 Perşembe 16:26

banner108
banner238

Alanya Alaaddin Keykubat Koleji 12'nci sınıf öğrencisi Ben Osinski, Amerika Üniversite Yerleştirme Sınavı (SAT)’ın Matematik ve İngilizce testlerinden en yüksek notu almayı başardı. Ben Osinski, girdiği SAT sınavında Matematik’te 800 puan üzerinden 800 tam puan ve İngilizce’de 660 puanla önemli bir başarıya imza attı. Başarısında okulu ve öğretmenlerinin önemli payı olduğunu belirten Ben Osinski Matemtik ve İngilizce’nin kendisi için özel bir yeri olduğunu belirterek, SAT sınavlarının zor olmadığını ifade ederek soruları kolaylıkla çözdüğünü aktarıyor. Üniversite eğitimini Amerika’da devam ettireceğini vurgulayan Alaaddin Keykubat Koleji öğrencisi Ben Osinski, meslek olarak ise Fizik bölümünü seçerek ileride bilim adamı olmayı hedeflediğini söyledi. SAT sınavında Türkiye adına önemli bir başarıya imza atan Ben Osinski’yi Matematikte öğretmeni Hüseyin Baysal, İngilizcede ise Elif Bayrak hazırlamış.

ÖNEMLİ BAŞARILARI VAR
Ben Osinski, geçen yıl kitap yazmış ve tüm kitap marketlerde yerini almıştı. Başarılı öğrencinin pandemi öncesinde birçok farklı şehirde birçok öğrenci topluluğuna Fizik üzerine bilim konferansları verdiği aynı zamanda pandemi ile birlikte online olarak uluslararası seminerler verdiğini biliniyor.

HEDEFİMİZ HARVARD, MIT, YALE
Alaaddin Keykubat Koleji rehberlik öğretmeni Aykut Başol ise “Ben Osinski uzun yıllardır öğrencimiz ve her öğrencimizle yaptığımız gibi Ben ile de uzun ve kısa vadeli planlar yaptık. Uzun süredir Fizik üzerine çok ciddi çalışmaları var ve yaptığımız araştırmalar neticesinde Harvard, MIT, Yale gibi üniversiteler şu an için ön plana çıkıyor ve öğrencimizi o üniversitelerden bir tanesine yerleştirmeyi hedefliyoruz. Gönül rahatlığıyla şunu söyleyebilirim ki yeni bir bilim insanı geliyor” dedi.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.