banner113

ALKÜ'de kadınlarda üroloji anlatıldı

banner106

Kadınlarda üroloji hastalıkların nedenleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri anlatıldı 

ALKÜ'de kadınlarda üroloji anlatıldı
07 Ağustos 2018 Salı 13:52

banner108
banner238
ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma  Hastanesi bilinçli bir kitle oluşturmak adına halka yönelik düzenlediği eğitimlerine bir yenisini daha düzenledi. Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Akkaya tarafından verilen eğitimde; kadınların korkulu rüyası olan kadın ürolojisi, sistit oluşumu, idrar kaçırma, mesane sarkması, hamilelikte karşılaşılan idrar yolu sorunları ve tedavi yöntemleri anlatıldı. 
KADINLARIN SOSYAL YAŞAMI
Ali Akkaya, Kadınların sosyal yaşamını ve fiziksel aktivitesini etkileyen idrar tutamama sorununun, çeşitli hastalıklara neden olabileceğini dile getirdi. Akkaya; “Kadınlarda daha fazla görülen idrar kaçırma problemi, kişinin günlük yaşamını olumsuz etkilemekte ve hayat kalitesini düşürmektedir. İdrar kaçırmada sürekli ıslaklık, tahriş, koku olması endişesiyle oluşan rahatsızlık hissi ise depresyona kadar varan ruhsal sorunların gelişmesine yol açabilmektedir. İdrar tutamama sorunu ilerde depresyon, diyabet, hipertansiyon gibi hastalıklara da davetiye çıkarmaktadır. Kadınlarımız idrar tutamama durumuna karşın aşırı kafeinli içeceklerden kaçınmalı, özellikle bol fibrinli gıdalar tüketmelidir. Sigara bizim karşımıza burada da çıkmaktadır. Kadınlarımızın sigarayı kesinlikle bırakılması gerekmektedir”dedi.  
KADIN ÜROLOJİSİ
Seminerde katılımcılar kadın ürolojisi konusunda merak ettikleri soruları Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Ali Akkaya ile paylaştı. Soru cevap şeklinde devam eden eğitimde renkli anlar yaşandı. 
Gelin hastalıklar konusunda daha bilinçli olalım sloganıyla yola çıkan hastane yönetimi eğitimlerin devam edeceğini açıkladı. 
BU TÜR EĞİTİMLER DEVAM EDECEK
Hastane Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş; "Vatandaşlarımızı hastalıklar konusunda bilinçlendirmek adına meslektaşlarımın da katkılarıyla bu tür eğitimlerimiz devam edecektir. Bizler vatandaşlarımızı bilgilendirmeye, merak ettikleri hastalıklar konusunda eğitimler vermeye devam edeceğiz." dedi.
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.