banner113

ALKÜ'den geri dönüşüm çağrısı

banner106

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Sosyal Sorumluluk Projeleriyle göz doldurmaya devam ediyor. 

ALKÜ'den geri dönüşüm çağrısı
18 Aralık 2017 Pazartesi 16:24

banner108
banner238
Düzenlediği çeşitli etkinlikler ve sosyal sorumluluk projeleriyle adından çokça söz ettiren ALKÜ bu kez de kurduğu geri dönüşüm atölyesi ile gençlere örnek oluyor. “Geri Dönüşüm Atölyesi” ile tüketen bir toplum yerine üreten ve dönüştüren bir toplum hedefiyle bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atan ALKÜ, Geri Dönüşüm Atölyesi’nin açılışını düzenlediği kermes ile gerçekleştirdi.
ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi’nin bahçesinde Rektör Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın ev sahipliğinde düzenlenen kermese Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, ALKÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yavuz Uysal, ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan, Fakülte dekanları ile Yüksekokul müdürleri, ALKÜ daire başkanları, kurum amirleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“SIFIR ATIK DAHA ÇOK DÖNÜŞÜM”
Açılan stantlarla geri dönüşümün öneminin vurgulanarak tüketim toplumu olmak yerine dönüşüm ve üretim toplumu olunmasının özendirildiği kermeste konuşma gerçekleştiren Rektör Pınarbaşı, günümüzde tüketim ve israfın hat safhada olduğunu belirterek, “ Bu durum sadece insanın kendisi için değil hem doğa hem de canlılar için çok olumsuz bir durum. Bizim bu geri dönüşüm ve sıfır atık kavramını artık daha çok toplumumuzda yerleştirmemiz gerekmektedir. Bizler de üniversite olarak bu bağlamda küçük bir etkinlikle başlamak istedik. İnşallah bu bir başlangıç oldu. Bundan sonra da bu ve benzeri daha büyük çapta organizasyonlarla elimizden geldiğince sıfır atık ve daha çok dönüşüm bilincini hem üniversitemizde hem de Alanya’mızda hem de ülkemizde yerleştirmeye çalışacağız.”dedi.
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.