banner113

ALKÜ, uluslararası öğrencilerle buluştu

banner106

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, uluslararası öğrencilerle bir araya geldi.

ALKÜ, uluslararası öğrencilerle buluştu
12 Kasım 2021 Cuma 14:08

banner108
banner238

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesine (ALKÜ) öğrenim görmek için gelen uluslararası öğrencilere ALKÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından tanışma programı düzenlendi. ALKÜ TÖMER’de eğitimlerine başlayan öğrencilere yönelik gerçekleştirilen buluşmaya Rektör Prof. Dr. Ekrem Kalan, TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bora Bayram, akademik personel ile uluslararası öğrenciler katıldı.
REKTÖR KALAN: “ALKÜ AİLESİNİN BİR PARÇASISINIZ”
ALKÜ’nün ilerleyiş hızına dikkat çeken Rektör Kalan, “TÖMER 6 yıldır Üniversitemizde hizmet veriyor. Üniversitemiz gerçekten çok hızlı gelişiyor ve büyüyor. TÖMER’de 1200 civarında öğrencimiz mevcut. İlerleyen süreçte biz bu rakamı 4 bin, 5 bin rakamlarına çıkarmayı hedefliyoruz.” diye konuştu. Konuşmasının devamında öğrencilere hitabını sürdüren Kalan, “TÖMER’de eğitimlerini tamamlayan öğrenciler önümüzdeki yıllarda belki de ön lisans ve lisans öğrenimlerine ALKÜ’de devam edecek. Bu gelişimi, bu güzellikleri hep birlikte yaşayacağız. Biz, ALKÜ Ailesi olarak sizleri her zaman bizim bir parçamız olarak görüyoruz. Birlikte daha güzel işlere imza atacağız. Sizler bizim misafirlerimizsiniz. Pandemi kurallarının esnemesiyle birlikte önümüzdeki süreçte çeşitli etkinliklerde tekrar bir araya geleceğiz.” ifadelerini kullandı.
REKTÖR KALAN’A TEŞEKKÜR
24 ülkeden 140 öğrencinin katıldığı programın açılışında Rektör Kalan’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bora Bayram, “Üniversitemizin Kestel Yerleşkesinde yer alan Merkez şubemizi, 2020 Kasım ayı itibariyle Eğitim Fakültesi binasına taşımıştık. Burada kursiyerlerimizin üniversitemizin diğer öğrencileriyle iç içe bir ortamda öğrenim görmelerine imkân sağlama amacını gözettik. Öğrencilerimizi buradaki etkileşimli ortamdan ve imkanlardan memnuniyet duymaktadır. TÖMER’in kurumsal kimliğe kavuşmasında ortaya koyduğunuz değerli çalışmalarınız, katkılarınız için teşekkür ederiz.” dedi. Programın son bölümünde, uluslararası öğrenciler, diğer öğrencileri de temsilen Rektör Kalan’a sembolik hediyeler takdim etti.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.