banner113

ALKÜ’DE AKADEMİK BİNİŞ GİYME VE ÖDÜL TÖRENİ

banner106

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), 2022 Yılında Akademik olarak yükselmeye hak kazanan ve akademik başarı gösteren öğretim üyeleri için “Akademik Biniş Giyme ve Ödül Töreni” düzenledi.

ALKÜ’DE AKADEMİK BİNİŞ GİYME VE ÖDÜL TÖRENİ
19 Ocak 2023 Perşembe 13:05

banner108
banner238

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) tarafından geleneksel hale dönüştürülen “2022 Yılı Akademik Biniş Giyme ve Ödül Töreni” bu yılda muhteşem geçti. 2022 yılında akademik olarak aşama kaydeden öğretim üyeleri için düzenlenen tören bu sene ALKÜ Eğitim Fakültesi Başöğretmen Atatürk Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen törene ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdoğan Aslan, Prof. Dr. Arife Uslu Gökceoğlu ve Prof. Dr. Nilgün Tatar ile dekanlar, akademisyenler ve akademisyenlerin aileleri katıldı. Saygı duruşu ve ardından İstiklâl Marşı ile başlayan tören, müzik dinletisi ile devam etti. Törenin devamında 2 profesör, 23 doçent ve 19 doktor öğretim üyesi olmak üzere 44 akademisyenin, unvanlarını yükseltmeye hak kazandıkları törenin açılış konuşmasını ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan gerçekleştirdi. Ayrıca törende, ALKÜ’de bilim ve sanat çalışmalarını desteklemek, ulusal ve uluslararası yayınları teşvik etmek, akademik personelin motivasyonunu artırmak amacıyla 2022 yılında yaptığı akademik çalışmalar sonucunda, 5 akademisyen “Akademik Tanınırlık Ödülü”, 11 akademisyen ise “Akademik Başarı Ödülü” almaya hak kazandı. Ödülü almaya hak kazanan akademisyenlere, ödüllerinin yanı sıra adlarına yapılan fidan bağışı dolayısıyla “Fidan Dikim Sertifikası” ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan tarafından takdim edildi. Daha sonra Rektör Kalan, unvan olarak yükselen akademisyenlere cübbelerini giydirdiği Akademik Biniş Giyme Törenine geçildi.

REKTÖR KALAN’DAN AKADEMİSYENLERE TEBRİK

Törenin açılışında konuşan Rektör Kalan, unvan olarak yükselmeye hak kazanan akademisyenler ile ödül alan akademisyenleri tebrik ederek, kariyerlerinde başarılar diledi. “Üniversiteler ülkelerin en önemli ve en kutlu kurumlarındandır” diyerek sözlerine devam eden Rektör Kalan, “Çünkü geleceğin teminatı gençlerimizin akademik, bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimlerinin asıl şekle girdiği öğretim yuvalarıdır. Bilginin güç, bilimsel üretimin üstünlük ve bilgi paylaşımının esas olduğu günümüzde Üniversitemiz de bilgiye erişimi kolaylaştırmak, gelişim ve yenilikçilik esaslı projeleri üretmek, toplumla buluşturmak ve belki de en önemlisi, halkın üniversitesi olmakla yükümlüdür. Bunun için kurumsal ve toplumsal birliktelikler gerçekleştirerek her düzeyde iş birliğine açık bir üniversite olmayı önemsiyoruz. Akademik, bilimsel ve toplumsal çok yönlü iş birliklerine dayanan projelerimiz de bunun en önemli kanıtıdır.” şeklinde konuştu.

HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR

Üniversitenin başarıyla yürüttüğü çalışmaların bazılarına değinen Rektör Kalan, “Hayırsever Apaydın ailesinin desteğiyle geçtiğimiz günlerde Kestel Yerleşkemize temelini attığımız Sağlık ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezinin kaba inşaatını kısa süre içinde bitirdik. Hayırsever Hacıkadiroğlu ailesinin bağışı ile ALKÜ Araştırma Merkezi Laboratuvar Binası için bir protokol imzaladık. Bilimsel araştırmalar ve AR-GE faaliyetlerine olanak sağlayan üst düzey teknolojiyle donatılacak. Bilimsel araştırmalarına ciddi ivme kazandıracak bir ihtiyaç olan “Deney Hayvanları Laboratuvarı”nın da bu araştırma kompleksi içinde yer almasını planlıyoruz. Bunun dışında “Kampüs GES” i hayata geçiriyoruz. Öğrencilerimiz için Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı öğrenci yurt kapasitesini Sayın Cumhurbaşkanımızın, Dışişleri Bakanımız ve Gençlik ve Spor Bakanımızın ile Alanya Belediyemizin gayretli çalışması ile kapasiteyi arttırdık. Ayrıca Kestel Yerleşkemiz içerisine gelecek yıl yapılacak yurt binası için 15 dönüm yer tahsisi yapıldı.” dedi.

REKTÖR: “SİZLERİN SAYESİNDE ÜNİVERSİTEMİZİ İYİ NOKTALARA TAŞIYORUZ”

Konuşmasının son bölümünde akademisyenlere seslenen Rektör Kalan, “Büyük gelecekleri hayal etmek ve bunu gerçekleştirmek her zaman bilimin ve aynı zamanda öğrenmenin merkezinde olmuştur. Geleceği inşa etmek yeni nesle, gençlere bağlı olacak. Aslında dolaylı olarak siz değerli hocalarımıza bağlı olacak. Üniversitemizde geleceğe dair güzel hedefler, başarmayı düşündükleriniz ve planladığınız hususlar, bizler için de mutluluk ve gurur verici. Bu hedeflerin tamamına ve daha fazlasına hep birlikte ulaşacağımızı umut ediyorum. Üniversitemizdeki eğitim kalitesini belli bir standardın üzerine taşıyarak alanında yetkin ve nitelikli mezunlar yetiştirebilmek için verdiğiniz gayretin pek tabi farkındayız.  Bizim temennimiz de sizlerin öncülüğünde iyi yetişmiş, değerlerine bağlı, dünyayı bilen, tanıyan, sorumluluk taşıyan gençlerimizin yetişmesidir. Sizlerin de özverili çalışmaları ve üstün katkıları sayesinde Üniversitemizi her geçen gün daha ileri bir noktaya taşıyoruz. Hep birlikte ilmek ilmek dokuyarak oluşturduğumuz üniversitemizin kurumsal kimliğini, her geçen gün daha yükseğe taşımak gayesiyle de fedakârca çalışmaya devam edeceğiz. Akademik, bilimsel, sosyal ve kültürel araştırmalarınız, çalışmalarınız ve projeleriniz yalnız Üniversitemizi bir üst basamağa taşımamakta, ülkemizin kalkınmasına da katkı sunmaktadır ve ülkemizi bir üst basamağa taşımaktadır.” diye konuştu.

Program toplu olarak çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.


 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.