banner113

"ALKÜDERM" markası tescillendi

banner106

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Alanya'nın bir markası olma yolunda çalışmalarını hızlandıran ALKÜDERM eylül ayında ön kullanım onayı alarak 2021 yılı şubat ayı itibarıyla da Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından tescillendi.

"ALKÜDERM" markası tescillendi
02 Şubat 2021 Salı 12:06

banner108
banner238

Alanya'ya özgü meyve ve bitkilerden elde edilen el dezenfektanı, antibakteriyel jel, kolonya, sıvı sabun ve yüzey dezenfektanlarını daha önceki aylarda ALKÜDERM markası altında tescilleyen Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi markalaşma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Kozmetik alanında Alanya’nın meyve (muz, avokado, portakal, vb.) ve bitkilerinden (fesleğen, adaçayı, tarçın, vb.) formül geliştirerek, üniversite laboratuvarında AR-GE çalışmalarını yürüten kozmetik ürünler konusunda uzmanlığı bulunan ALKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Fatih Uçkaya ve ekibi, Rektör Prof. Dr. Ekrem Kalan’ın destekleriyle COVID-19 süreci ile birlikte biyosidal ürünleri de dâhil ettikleri üretimlerine devam etti.

“EYLÜL AYINDA ÖN KULLANIM HAKKINI ALDIK”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Uçkaya; “Daha önce belirlediğimiz markalar arasından “ALKÜDERM” ile marka tescil başvurusunu 2020 yılı mayıs ayında yapmıştık ve bu doğrultuda eylül ayında ön kullanım hakkı kazandık. Ardından 2021 yılı şubat ayı itibariyle de markamız Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından tescillenerek tescil belgesi tarafımıza teslim edildi. ALKÜDERM markası altında ilk olarak ALKÜ laboratuvarlarımızda geliştirdiğimiz el dezenfektanının satışının yapılması konusunda çalışmalarımız sürüyor. Ardından da sıvı sabun, şampuan, kolonya, krem, jel kozmetik ürünlerinin satışını planlayarak ALKÜDERM’in Alanya’nın ve Üniversitemizin bir markası haline gelmesi konusunda emin adımlarla ilerlemiş olacağız. Bu ürünlerin diğerlerinden farkı formülasyonlarında Alanya’ya ait aromalar, yağlar ve özütlerin kullanılmasıdır. Şu anda ihale sürecinde olan makine-teçhizat ve malzemelerimizin şubat ayında alınması bunu takiben üretim prosesi kurularak dezenfektan üretimi yapılmasını hedefliyoruz” dedi.

“DENİZ FERAHLIĞI” YOLDA
İlk ürün olarak “Deniz ferahlığı” konseptiyle dezenfektan türünü üreterek bazı kurumlar ve firmaların ihtiyacını karşılamayı planladıklarını dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Fatih Uçkaya; “Sonraki süreçte üreteceğimiz coğrafi işareti Alanya’ya ait meyvemiz olan avokado yağı içeren krem, jel ve şampuan en önemli ürünlerimiz arasında olacaktır” diyerek marka hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.