banner113

Bugün Alanya'ya en güzel haber Bakan Çavuşoğlu'ndan geldi

banner106

Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleriyle artık ilçede Tıp öğrencileri de eğitim alacak

Bugün Alanya'ya en güzel haber Bakan Çavuşoğlu'ndan geldi
23 Mayıs 2017 Salı 13:51

banner108
banner238
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörlüğü tarafından YÖK'e sunulan ALKÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin Alanya'da eğitime başlaması teklifi YÖK tarafından kabul edildi.
YÖK tarafından ALKÜ'ye gönderilen yazıda; "Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörlüğü'nün, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim-öğretim gören Tıp Fakültesi öğrencilerinin 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren üniversiteleri Alanya kampüsünde eğitime başlamaları konusundaki teklifi 04/05/2017 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenmiş ve 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı Kanun'la değişik 7d-2 ile 7/h maddeleri uyarınca, mevcut öğrencilerin Akdeniz Üniversitesinde eğitime devam ederek, 2017 ÖSYS ile alınacak öğrencilerin Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde eğitime başlaması ve adı geçen fakülteye 60 öğrenci alınması uygun görülmüştür" denildi.
İLKLERİ YAŞAYAN ŞEHİR ALANYA
Konu ile ilgili değerlendirmesinde ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, "Alanya'mız ilkleri yaşayan bir ilçe. Alanyalı Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun büyük gayretleri ile ilk fen lisesinin açılması, ilk devlet üniversitesinin açılması gibi eğitim alanında önemli gelişmeler Alanya'mıza kazandırıldı. Şimdi ise ilk defa bir ilçede Tıp Fakültesi'nin faaliyete geçecek olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız ortak kullanım anlaşması ile Alanya Devlet Hastanemiz ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. Bu anlaşmayı yapmasak öğrencilerimizi Alanya'ya bir süre daha alamazdık" dedi.
1.5 MİLYONLUK İNŞAAT İHALESİ
Tıp Fakültesi binasını hazırlamak için 1.5 milyon TL inşaat ihalesi, öğrenci laboratuarlarının (anatomi laboratuarı, tibbi mikrobiyoloji laboratuarı, histoloji ve embriyoloji laboratuarı vs) hazırlanması için ise 3 milyon TL cihaz alım ihalesi yapılarak bu işlemlerin tamamlandığını, Tıp Fakültesine alınan akademisyen sayısının şimdiye kadar 16 olduğunu ve bu sayının hızla arttığını belirten Rektör Pınarbaşı, öğrencilere Alanya'mızda en güzel eğitimi vermek için tüm imkanların hazırlandığını ve gerekli denetimleri yapan YÖK'ün Tıp Fakültesi öğrencilerinin Alanya'da eğitime başlamalarına onay verdiğini ifade etti.
ÇAVUŞOĞLU'NA TEŞEKKÜR
Üniversitemizin hızla ve kaliteli bir şekilde büyümeye devam edeceğini belirten Rektör Pınarbaşı, emeği geçen herkese, başta Bakanımız Sayın Çavuşoğlu olmak üzere vekillerimize, özellikle Sena Nur Çelik hanımefendiye, Tıp Fakültesi Dekan ve yöneticilerine teşekkür ederek, Tıp Fakültemizin Alanya'mıza hayırlı olmasını diledi.

 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.