banner113

Cihan Baba, çok sert konuştu: Alanya ve Alanyalıların parasını öde!

banner106

Bahçeşehir Koleji Alanya kurucularından Cihan Baba, kamuoyuna basın açıklamasında bulundu. Açıklama Bahçeşehir Koleji ile ilgili ortaya atılan iddialar hakkındaki gerçekleri su yüzüne çıkarıyor.

Cihan Baba, çok sert konuştu: Alanya ve Alanyalıların parasını öde!
05 Ağustos 2020 Çarşamba 12:13

banner108
banner238

Cihan Baba'nın açıklamasında kullandığı ifadeler şu şekilde:

Değerli Arkadaşlar,

Bundan böyle, en az ayda bir kere sizlerin karşısına geçip malum süreç ile alakalı bilgilendirme yapmaya çalışacağım. Çünkü iş ticari bir anlaşmazlıktan ziyade planlı bir nitelikli suça doğru evrilmeye başladı.

Bu sebeple ben, kendim olarak, bu durumu vazife kabul edip, takip etmekle kalmayacağım aynı zamanda herkesin bilgilenmesi için gerekli şartları da sağlayacağım. Çünkü basın açıklamamdan sonra şahsımla iletişime geçen velilerden edindiğim izlenime göre veliler sindirilmiş durumda.

Birçoğu şahsen benim yarattığım Bahçeşehir Koleji markasına güven ile hareket etmiş ve erken kayıt yaptırmış, paralarını geri alabilmek ile ilgili şüpheleri oluşmakla kalmamış, pandemiden kaynaklanan iadelerini dahi alamama kaygısına düşmüşlerdir.

Ayrıca Bahçeşehir Koleji Alanya’da devam eden öğrencileri olduğu için, herhangi bir riske girmek istememektedirler. Geçtiğimiz hafta samimi dostum İbrahim Sipahioğlu ile rutin görüşmelerimizin birisinde “bizim çocukları etkiler mi bu durum” sorusu ile karşı karşıya kalınca bu konu bende tamamıyla pekiştiğinden bugün yapacak olduğum basın toplantısı ve bundan sonra yapacak olduğum basın toplantıları da kafamda tamamıyla oturmuştur.

Sn. Enver Yücel, Sn. Mehmet Ali Dim’in programında canlı yayında söylediği bir sözü tutarak gerçekten Bahçeşehir Koleji Alanya’yı boşalttı.

Şu anda Milli Eğitim Bakanlığı kayıtlarına göre Bahçeşehir Koleji Alanya, herkesin bildiği adresinde olması gerektiği halde benim şahsen Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü’nü uyarılarımda bahsettiğim ihtarnamede belirlenen tarih olan 23.07.2020 tarihinde içerisinde şirketime ait parası ödenmemiş demirbaşları da alarak tabiri caiz ise sırra kadem bastı.

Şu anda Bahçeşehir Koleji Alanya’nın nerede olduğunu, en azından kanuni olarak, bilen yok!

Aynı tarihte mahkemeye yansıyan bir davadan ötürü ilgili adreste araştırma yapmakta olan jandarmanın tutanakları ile de kaçış ve mal kaçırılma kanunen de belgelenmiştir.

Şu anda öğrenci belgesi almak isteyen bir veli, diplomasının aslını talep eden bir mezun öğrenci veya başka bir okula nakil olmak isteyen bir veli karşısında muhatap bulamamaktadır. Ama ne gariptir ki; velilere gönderilen SMS ile Bahçeşehir Koleji Genel Müdürlüğü kitap satışına başlamıştır.

Eğitim duayeni Sn. Enver Yücel’in ekibi kanun tanımamazlıkta sınırı aşmış, sadece velileri ve öğrencileri kandırmakla kalmamış, aramızda akdedilen sözleşmeden kaynaklanan, gerçekleştirmedikleri ödemelerden dolayı icra işlemleri uygulanan hacizli malları da kaçırmışlardır. Bu kanunen suçtur ve cezası ağırdır.

Aynı tarihte mülk sahibinin avukatı Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurmuş ve ilgili okulun adresini terk ettiğini ama Milli Eğitim Bakanlığı kayıtlarında hala o adreste olduğunu, bu boşaltmanın yasal olup olmadığını sormuş, tatmin edici bir cevap alamayınca Bahçeşehir Koleji Alanya’nın anahtarlarını teslim almamış, aynı zamanda icralık malların olmadığını görünce duruma itiraz etmiştir.

Bu durumda eğitim duayeni Sn. Enver Yücel’in adamları Alanya 5. Noterine okulun anahtarlarını 3 aylığına teslim ederek okulu kanun dışı boşalttıklarını kendi ağızlarıyla da itiraf etmişlerdir.

Eğitim duayeni Sn. Enver Yücel’in aynı adamları ne yazık ki bu kanunsuz bina boşaltımından sadece 3 gün önce resmen okula öğrenci kayıt etmişler ve bir kısım ödemeyi de banka kanalı ile tahsil etmişlerdir. (Davaya konu olduğu için sizler ile paylaşamıyorum ama belgesi bende mevcuttur).

Bu resmen nitelikli dolandırıcılıktır. Cihan Baba olarak ben, özellikle yabancı öğrenciler üzerinde, şehrimize de katkı sağlayacak şeklide, oluşturduğum güvenin bu şekilde yok edilmesine gönlüm razı değildir.

Eğer bunu ihbar kabul ederlerse devletin ilgili kurumlarına bilgi ve belge teslim etmekten çekinmeyeceğimi bildirmek isterim.

Devletin ilgili kurumları demişken; yaratılan bu kanunsuzluklar tarafımızca nöbetçi savcılık kanalıyla 27.07.2020 tarihinde Alanya Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilmiştir.

Aynı zamanda bazı devlet kurumları tarafından hazırlanan raporlarda bu devre ilişkin resmi kayıtların ilgili firmalara rücu edilmesi karara bağlanmıştır.

Katıldığım TV programlarında ve şahsen konuşmalarımızda bana çok sıkça yönelttiğiniz bir soru oldu: Milli Eğitim Müdürlüğü bu işin neresinde? Artık bu soruyu cevaplayabilirim: Tam içerisinde.

18.06.2020 tarihinde şahsen ben, bu durum Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe ile bildirdiğim halde bu tarihe kadar Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hiçbir şey yapmamıştır. Yazdığım dilekçeye cevap dahi vermemiştir.

Hiç bu durumdan haberdar değilmiş gibi mülk sahibinin avukatının dilekçe verdiği tarihte (23.07.2020) Alanya Bahçeşehir Koleji Müdürü Sn. Ulaş Sağırkaya’nın kapatma dilekçesini makamında almaktan çekinmemiş ve hakkınızda şikâyet var demeden bu kanunsuz isteği başlatmıştır.

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışmaya başladığı yıllarda ve ALKÜ zamanlarından beri tanıdığım, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü zamanlarında birlikte mesai yaptığım, eski arkadaşım diyebilecek kadar yakinen tanıdığım Sn. Hüseyin Er’in ahlakından hiç birimizin şüphesi olmadığına göre,

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptığı yıllarda mevzuatta olmamasına rağmen Milli Eğitim Müdürü olarak kendine vazife edinip çok soruşturma açtığına ben şahidim. Sırf eğitimin başında milli başlığı olduğu için ve Sn. Milli Eğitim Bakanını temsil ettiği için görevden vazife çıkararak bazen görev tanımında olmasa da Milli Eğitim Bakanlığı adına çok iyi işler yaptığına hepimizin şahit olduğu Sn. Hüseyin Er’in iş ve görev bilincinden de hiç birimizin şüphesi olmadığına göre,

Geriye bir tek şey kalmaktadır; Sn. Hüseyin Er çekinmekte veya korkmaktadır. Kendisine buradan çağrıda bulunuyorum: Sn.Er, çekinme, korkma; mağdur olan veliler ve Alanya halkı seni korur, yürü kanunsuzlukların üzerine, korkma hiçbir şey olmaz. Ortada yaratılan mağduriyeti giderecek kudreti göster, işinin gereğini yap.

Sonuç olarak 3 kişiye çağrıda bulunmak istiyorum:

1 Eğitim duayeni Sayın Enver Yücel’e: Alanya’nın ve Alanyalının parasını öde lütfen. Böylelikle Alanya sizi eğitim duayeni olarak hatırlamaya ve anmaya devam etsin.

2 Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Hüseyin Er’e: Görevinizin gereğini yapın lütfen ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak mevzuata uygun işlem yapmaktan çekinmeyin. Velilerin mağduriyetine sebebiyet vermeyin.

3 Küresel Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Sn. Mehmet Ali Dim’e: Sizin canlı yayınlanan programınızda şahsıma verildiği söylenen 20.000.000 TL’nin sorumlu gazetecilik anlayışınızla bağdaşacak bir şekilde belgesini tüm kamuoyu ile paylaşınız lütfen. Paylaşınız ki kimsenin aklında bir soru işareti kalmasın.

Yukarıda bahsettiğim kişilerin eğer benim söylediklerime itirazları varsa beni şikâyet edebilirler. Ellerinde benim anlattıklarımın tam tersi belgeler varsa lütfen kamuoyu ile paylaşsınlar

Hepinize teşekkür eder, saygılar sunarım

Cihan BABA

05.08.2020

banner109

Etiketler; #CİHAN BABA
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.