banner113

EĞİTİMDE ARA TATİLİ BUGÜN BAŞLIYOR. ALANYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ TAVSİYE

banner106

Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre birinci dönem ara tatili 14-18 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Alanya’da ise toplamda 62 bin 835 öğrenci ara karne alarak 1 haftalık tatile girecek.

EĞİTİMDE ARA TATİLİ BUGÜN BAŞLIYOR. ALANYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ TAVSİYE
10 Kasım 2022 Perşembe 10:37

banner108
banner238

Ara tatilin ne zaman yapılacağı sorusunun yanıtı gündemdeki önemini koruyor. 14-18 Kasım tarihleri arasında İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, 12 Eylül’de başlayan eğitim yılı faaliyetlerine ara tatil sayesinde ara verecek. Milli Eğitim Bakanlığı 2022-2023 eğitim öğretim yılı iş takvimini dönem başında duyurdu. Ara tatil takvimi ise bakanlık tarafından İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderildi. Alanya’da ise 62 bin 835 öğrenci ara karne alarak bir hafta tatile girecek. Alanya Posta Medya ekibine değerlendirmelerde buluna Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, “Öğrencilerimiz ara tatilde derslerini aksatmamalı. Pasif değil aktif dinlenme yapılmalı” şeklinde konuştu.

‘PASİF DEĞİL AKTİF DİNLENME YAPILMALI’
Müdür Yılmaz, “Cuma gününden itibaren 62 bin 835 öğrencimiz ara karnelerini alacaklar. Öğrencilerimiz bir haftalık tatile girecekler. Süreci öğrencilerimizin hem dinlenerek hem de okuldan tam kopmadan kitap okuyarak derslerine yine yoğunlaşarak geçirsinler. Pasif dinlenme değil aktif dinlenme yapılmalı, daha çok kitap okuyarak ve etkinlik yaparak geçirilmeli. Evde yatarak geçirmelerini istemiyoruz. Ara karne verilecek velilerimiz bu ara karneleri dikkate almalı ancak çok fazla da çocukların üstüne gidilmemeli neticede okullar açılalı daha iki ay oldu. Aynı zamanda da o karnelerde olumlu ya da olumsuz yönde velilerimizde sorumlu ona göre dikkate almalılar. Çocuklarımızın üstüne gitmemeliler. Şimdiden tüm öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum” ifadelerini kullandı. 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.