banner113

En çok pil toplayan okul Alanya'dan

banner106

Alanya Belediyesi ve TAB Derneği işbirliğinde 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılında okullar arasında düzenlenen “Atık Pil Toplama Yarışması” na toplam 124 okul katıldı ve 2505 kg atık pil toplandı.

En çok pil toplayan okul Alanya'dan
10 Mayıs 2018 Perşembe 15:07

banner108
banner238

Atık pilleri düzenli şekilde toplayarak çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf etmek, okullarda çevre bilincini aşılamak ve ilerleyen yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmak hedefiyle Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen “Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası” sonuçları 9. Alanya Çevre Festivali kapsamında açıklandı.
ALANYA BELEDİYESİ TARAFINDAN OKULLAR BİLGİLENDİRİLDİ
Alanya Belediyesi olarak yarışma kapsamında ilçemiz genelindeki tüm okullarda atık pillerin kaynağında ayrı toplanması ile ilgili olarak çalışmalara başlanmış olup, kaynakta ayrı toplama işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi amacıyla okullara atık pil toplama kutuları ve bilgilendirme afişleri dağıtımları yapıldı.
EN ÇOK ATIK PİL TOPLAYAN OKUL ALANYA’DAN
Türkiye’nin 81 ilinde yaygın olarak TAB Derneği tarafından bu yıl 4. yılı gerçekleştirilen yarışmada Türkiye genelinde rekor kıran okul Alanya’dan 694 kg atık pil ile Cikcilli Mehmet Emine Öncü İlkokulu oldu. Yapılan yarışmada Cikcilli Mehmet Emine Öncü İlkokulu 694 kg atık pil ile birinci, Şehit Coşkun Nazilli İlkokulu 409 kg atık pil ile ikinci ve Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu 168,20 kg atık pil ile üçüncü olmaya hak kazandı. Ödül sahibi okullara; birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye projeksiyon ve üçüncüye çok fonksiyonlu yazıcı hediye edildi. Dereceye girenler ödüllerini Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp’ in elinden aldı.

 

banner109
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.