banner113

Gazipaşa'ya 500 kişilik yurt

banner106

Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya ve Belediye Başkanı Adil Çelik, ALKÜ Rektörü Ahmet Pınarbaşı'yı makamında ziyaret ettiler. 

Gazipaşa'ya 500 kişilik yurt
17 Mayıs 2017 Çarşamba 18:51

banner108
banner238
Ziyarette, Gazipaşa Meslek Yüksekokulu’nda okuyan öğrencilerin barınma problemini ortadan kaldıracak olan KYK Yurt projesinin detayları konuşuldu. Yap-İşlet-Devret modeli ile Gazipaşa Belediyesi tarafından yapılacak olan ve 250 kız, 250 erkek öğrenci olmak üzerine toplamda 500 öğrencinin barınması için yapılaması planlanan KYK Yurt projesinin Haziran ayı içerinde ihalesinin gerçekleştirilmesi ve sene sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor. Ayrıca ziyarette, Gazipaşa’ya ileriki dönemlerde yeni bölümler ve bir fakülte açılması için de fikir alışverişinde bulunuldu. Konunun detaylarının görüşüldüğü toplantıda ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, ALKÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yavuz Uysal, ALKÜ Yapı İşleri Daire Başkanı Hasan Kaya, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hakan Bütün ile Gazipaşa MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercüment Okutmuş hazır bulundu. 
GAZİPAŞA’DA ÖĞRENCİ SAYISININ ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR
Rektör Pınarbaşı, Gazipaşa’daki barınma sorununun çözülmesiyle birlikte bu ilçemizdeki öğrenci sayısını artırmayı, bölgenin ihtiyaçlarını dikkate alarak yeni bölümleri ve bir fakülte açmayı hedeflediklerini söyledi. Pınarbaşı, “Bu sene Gazipaşa Meslek Yüksekokulumuza Tıbbi Aromatik Bitkiler bölümü ile Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümünü açtık ve bu bölümlere bu sene ilk defa öğrenci alacağız inşallah. Gelecek yıl ise öğrencilerin barınma sorununun ortadan kalkmasıyla Uçak kabin işletmeciliği, Bankacılık ve Sigortacılık gibi bölümleri açabiliriz. Ayrıca Gazipaşa'da bir de Sivil Havacılık Fakültesi açma planımız var. Sayın Kaymakamımız ve Sayın Belediye Başkanımıza bizlere desteklerinden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu. 
“ÇELİK: EĞİTİM UÇAĞINI BEN ALACAĞIM”
Gazipaşa’nın ihtiyaçlarına yönelik bölümlerin açılması ve Gazipaşa’ya gelen öğrencilerin bir problem yaşamamaları için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Başkan Çelik, “Gazipaşa’ya Sivil Havacılık Fakültesi'nin açılması hedefleniyor. Bende Belediye Başkanı olarak söz veriyorum. Çalışmalar tamamlanıp, fakülte açıldığında öğrencilerin eğitim uçağını ben alacağım” dedi. 
AKSEKİ HEYETİ'NDEN EĞİTİME TAM DESTEK
Günün diğer ziyareti Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır ve Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal ile beraberindeki tarafından gerçekleştirildi.
Kaymakam Nasır ve Belediye Başkanı Uysal’a, Akseki Eğitim Hayratı Yapanlar ve Yaşatanlar Derneği Akseki Şube Başkanı Mürşit Pişkin, Akseki Belediye Meclis Üyeleri İbrahim Tellioğlu ve Hakkı Gündoğdu, Antalya Eski Milletvekili Tayfun Süner, Akseki Belediyesi Mimarı Hakime Yılmaz, Akseki Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mücahit Köse ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Cemal Çimenoğlu’nun eşlik ettiği ziyarette ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, ALKÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yavuz Uysal, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Hasan Kaya ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hakan Bütün de hazır bulundular. 
ALKÜ’nün Akseki’deki çalışmaları hakkında detaylı bilgi alış verişinde bulunulan ziyarette, Akseki’deki yurt ve bina eksiklerinin tamamlanması konusundaki çalışmalar masaya yatırıldı.
17’inci yüzyıllardan günümüze kadar kalan ve Akdeniz Bölgesi’nin en geniş tarihi sit alanı olan Akseki’nin, ayrıca geniş bir endemik bitki sahasına sahip olduğunun da altının çizildiği ziyarette, Kaymakam Nasır ve Belediye Başkanı Uysal bu doğrultuda Akseki’ye Mimari Restorasyon Bölümü ile Tıbbi Aromatik Bitkiler Bölümlerinin açılması konusundaki taleplerini diler getirdiler. Rektör Pınarbaşı, Akseki’deki öğrenci sayısının artması konusundaki çalışmalara el birliğiyle devam edileceğini söyledi.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.