banner113

KAMUOYUNU KANDIRAN KİM?

banner106

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski başhekimi Lakadamyalı, profesörlüğü üzerinden yapılan itibarsızlaştırma operasyonunu yargıya taşıdı. Lakadamyalı'nın üniversite ile ilişiğinin kesilmesine ilişkin de YÖK yetkililerinden alınan bilgiye göre, "Kadrodan çıkartılma kararı YÖK’ten habersiz alınamaz" yönünde oldu

KAMUOYUNU KANDIRAN KİM?
26 Temmuz 2022 Salı 13:55

banner108
banner238


'HUKUKSUZ KARARDAN DÖNÜN'
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi geçmiş dönem başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, hakkında ortaya atılan iddialarla itibarsızlaştırma harekatını yargıya taşıdı. Lakadamyalı, kendisine sahte profesör diyerek itibarsızlaştıran ve savunması dahi alınmadan üniversiteden atılmasını sağlayanlar hakkında dava sürecini başlattı. 
‘YÖK’ÜN KARARI YOK’
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki kadrosu 8 Temmuz 2022 tarihinde üniversitede toplanan heyet tarafından düşürülen Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önceki dönem Başhekimi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı hakkında başlatılan yargısız infaz girişimi yeni bir boyut kazandı. Üniversitenin Prof. Lakadamyalı hakkında verdiği ihraç kararını değerlendiren bir YÖK Üyesi, "Karar yargıdan döner" dedi. Alanya Posta Medya’nın ulaştığı YÖK Üyesi, "Profesör ataması öncesi bazı kriterler vardır. Kriterlere göre inceleme yapılır. Bu kriteri sağlayan kişilere profesörlük unvanı verilir. Üniversiteler Profesörlük ve doçentlik ünvanını geri alamaz. Kadrodan çıkartılması kararı da YÖK’ten habersiz alınamaz" dedi. 
LAKADAMYALI YARGI YOLUNDA 
Profesörlüğü hakkında ortaya atılan yeni iddialar üzerine bilgi veren Lakadamyalı, "Üniversite yönetimi hakkımdaki iddialar konusunda şahsımdan bilgi istemedi. Savunma hakkı vermeden karar aldı ve bunu tarafıma tebliğ dahi etmedi. Öncelikle bu hususta yazılı bilgi istedim. Dilekçemi dahi almak istemeyen üniversite yönetiminin vereceği cevabı bekliyorum. Hukuki süreç için de avukatlarım çalışma yaptı. Açıklama yaparak zamanınızı boşa harcamak istemem, insanlar sadece duymak istediklerini duyarlar.” dedi. 
'MAHKEME KARARI YOK'
Prof. Dr. Lakadamyalı, “Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) kanununa göre üniversite yönetiminin bir öğretim üyesini doğrudan çıkarma yetkisi yoktur. Bu kararı YÖK Yüksek Disiplin Kurulu verir. Ayrıca bir basın yayın organının iddia ettiği gibi ortada bir mahkeme kararı da yoktur. Adalet tecelli edecektir. İşte o gün güneşin balçıkla sıvanamayacağı bir kez daha anlaşılacaktır. Biraz sabır demiştik, halkımız hukuki süreci takip edecektir” sözleri ile de konuyu özetledi.
ESKİ YÖNETİM NE YAPTI? 
Alanya Posta Medya, Hüseyin Lakadamyalı’nın profesörlük atamasının nasıl yapıldığını da araştırdı. Dönemin ALKÜ yöneticileri, "2547 sayılı kanuna göre nasıl profesör atanacağı bellidir. Hüseyin Lakadamyalı’nın profesörlüğünü beş farklı üniversiteden profesörler inceleyerek rapor yazmıştır. O rapora göre de ataması yapılmıştır" şeklinde bilgi verdiler. 
KİMLER OKURUNU KANDIRIYOR? 
ALKÜ Hastanesi hakkında yaklaşık bir yıldır süren yıpratma çabası ve Prof. Dr. Lakadamyalı’nın görevden alınmasına yönelik girişimlerin perde arkası da oldukça dikkat çekici. Prof. Lakadamyalı’nın hastane başhekimi olduğu dönemde kadrosunda bulunan bazı hekimler ile yaşadığı sorunlara müdahil olan Alanya’daki bir gazete patronunun Lakadamyalı’ya ‘Bu hocayı Alanya’ya ben getirdim. Kendisi Başhekim olacak bir kişi. Bunun için de ne gerekirse yaparım’ dediği, hastanedeki tüm tartışma ve sansasyonların da bu süreçten sonra başlatıldığı gelen bilgiler arasında. 
CEVAP BEKLEYEN İDDİALAR
ALKÜ’de yaşananlara ilişkin iddialar sürüyor. Ortaya atılan iddiaların başrolünde ise ALKÜ Rekötürü Profesör Dr. Ekrem Kalan bulunuyor. Rektör Kalan'ın Diş Hekimliği Fakültesine kendisini Dekan Vekili olarak atadığı ve dekan vekili olarak döner sermayeden pay alıp almadığı, ayrıca Rektör Kalan’ın bir rektör yardımcısını yetkisiz ve yetersiz şekilde atadığı yönünde iddialar gündemi meşgul ediyor. Kalan’ın bu iddialara ne yanıt vereceği ise merak konusu oldu. Alanya POSTASı

banner109
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.