banner113

Karavan AHEP'te

banner106

Her hafta Cumartesi günü beIN Gurme kanalında yayımlanan, sunuculuğunu ünlü oyuncu Kemal Uçar’ın, yönetmenliğini ise Anıl İlter’in yaptığı bir karavan ve 2 üniversiteli şefin yer aldığı “Ünişef” programı, bu hafta Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ile çekim yaptı.

Karavan AHEP'te
17 Mayıs 2017 Çarşamba 13:48

banner108
banner238
Üniversite bahçesinde gerçekleşen çekimlerde yer alan Alanya HEP  Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinden Gökberk Pınar ve Buse Yılmaz, karavan mutfağında birbirinden leziz yemek ve tatlı tabakları hazırladılar.
Yerel Ürünlere Büyük İlgi
Öğrenci şefler Alanya`da uygun iklim koşulları nedeniyle yetişen avokado ve bölgede doğal olarak bulunan kuzu göbeği adıyla bilinen morel mantarı gibi yerel ürünleri kullanarak tarifler geliştirdiler.
Buse Yılmaz'ın hazırladığı Alanya Avokadosu ile yapılan çikolata topları tatlı tabağı ile Gökberk Pınar`ın morel mantarını kullandığı ana yemek tabakları hem sunumları hem de lezzetleriyle tam not aldı.
“Geleceğin şeflerini yetiştiriyoruz”
Üniversite öğrencileri ile gastronomi konulu röportajlar yapan Ünişef ekibi, sektör yöneticilerinin de programı ilgiyle takip ettiklerini belirtti. Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zelal Polat "Öğrencilerin hem teorik hem de pratik bilgilerle gelişmelerine yönelik eğitim verdiğimiz bölümümüzde Ünişef`i ağırlamaktan mutluluk duyduk. Geleceğin şefleri olma yolunda ilk adımlarını atan öğrencilerimize bu fırsatı sundukları için teşekkür ederiz” şeklinde görüşlerini paylaştı.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.