banner113

Kent konseyi başkanından öğretmenler günü mesajı!

banner106

Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, 24 öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kent konseyi başkanından öğretmenler günü mesajı!
23 Kasım 2020 Pazartesi 16:18

banner108
banner238
Özcan mesajında şunları ifade etti.
Tüm toplumu yetiştiren, vatandaşımıza yurttaş olmayı, bilimi, cumhuriyeti, demokrasiyi, tarihi öğreten öğretmenlerimiz şüphesiz ki toplumumuzun en kıymetli ve en önemli mesleğine sahiptirler. Öğretmenlerimiz bilgi ve tecrübesi ile çocuklarımıza ve gençlerimize iyiyi, güzeli ve doğruyu göstermektedir. Bir bakıma öğretmen geleceğin mimarı konumundadır. Hiçbir öğretmen sabah evden çıkarken “işe gidiyorum” demez. “Okula gidiyorum” der. 

Bu çok önemli bir ayrımdır. Çünkü öğretmenlik bir mesleğin ötesinde kutsal bir davadır.
Cumhuriyetimizin Kurucusu, Başöğretmenimiz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “ Sınıfta Cumhurbaşkanı bile öğretmenden sonra gelir.” cümlesinden öğretmenin ne kadar önemli olduğu ve bu mesleğe ne denli kıymet verilmesi gerektiği aşikardır.
Korona virüs salgını sebebiyle derinden etkilenen alanlardan biri de şüphesiz eğitimdir. 

Pandemi sürecinde uzaktan eğitim nedeniyle öğretmen ve öğrencilerimiz bir çok sorunla karşı karşıya kalmışlardır. Bu süreçte öğrencilerin yaşadığı her türlü sorun öğretmenlere yansımaktadır. Uzaktan eğitim için gerekli dijital altyapının eksikliği ve bu yönde desteğin olmaması gibi bir çok sorunla boğuşan öğretmenlerimizin sorunlarının farkındayız. Bu süreçte de eğitim ve öğretim için nasıl mücadele verdiklerinin de bilincindeyiz. 


Alanya Kent Konseyi olarak, pandemi sürecinin bir an önce bitmesi, eğitimin normal koşullara dönmesi ve öğretmenlerimizin hak ettiği koşullarda mesleklerini icra edeceği günleri görmek dileği ile değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü  kutluyoruz.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.