banner113

MEB açıkladı! Kurslar ve temel liseler kapatılıyor!

banner106

Millî Eğitim Bakanlığı açıkladı, özel öğretim kursları 2019 – 2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren kapatılacak.

MEB açıkladı! Kurslar ve temel liseler kapatılıyor!
30 Ocak 2019 Çarşamba 10:04

banner108
banner238

Millî Eğitim Bakanlığı, olası mağduriyetleri önlemek için özel öğretim kurslarının 2019 – 2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren kapatılmasına ilişkin tüm çalışmalarını tamamladı. Bu kapsamda  özel öğretim kursları kapatılacak. Yeni kararın ardından veli ve öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren özel öğretim kurslarının yeni öğrenci kaydı yapmamaları ve bursluluk sınavı yapmamaları konusunda uyarılıyor.

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARINA YENİ DÜZENLEME

Millî Eğitim Bakanlığınca örgün eğitim çağındaki öğrencilere okullarda, mezun öğrencilere ise halk eğitim merkezlerinde ücretsiz olarak destekleme ve yetiştirme kursları verilmeye devam edecek. Bu kurslarda görevlendirilecek personele uygulanacak öğretim programları ve kullanılacak yardımcı öğretim materyallerine yönelik kapsamlı bir çalışma yürütülmektedir.

TEMEL LİSELER KAPANIYOR

Dershanelerin dönüştürülmesi sürecinde açılan temel liselerin de, 2018 – 2019 eğitim ve öğretim yılının sonunda kapanması bekleniyor. Bu okulların ara sınıflarında öğrenim gören öğrenciler ise , resmi ve özel ortaöğretim kurumlarına ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda nakil yapabilecek.

Millî Eğitim Bakanlığı, bu süreçte veli ve öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için gerekli tüm tedbirleri almaya dönük çalışmalar yaptığı konusunda açıklamalarda bulundu.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.