banner113

Okullar 31 Ağustos'ta açılmayabilir !

banner106

.Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, hasta sayılarının istenilen seviyeye gelmemesi durumunda, okulların açılış tarihinin ertelenebileceği kaydedildi. Kaynak

Okullar 31 Ağustos'ta açılmayabilir !
09 Temmuz 2020 Perşembe 11:33

banner108
banner238

Milli Eğitim Bakanlığı’nda okulların açılması ile ilgili yeni senaryolar konuşuluyor. 

Daha önce 31 Ağustos olarak duyurulan okulların açılma tarihinin ileri bir tarihe ertelenebileceği öğrenildi.Edinilen bilgilere göre yetkililerin, okulların açılış tarihine yönelik yol haritasını çizdiği belirtildi. Buna göre, Ağustos ayına kadar Türkiye’deki hasta sayılarının daha da düşmesinin ön görüldüğü ancak hasta sayılarının düşmemesi durumunda, okulların açılış tarihinin yeniden gözden geçirilebileceği ifade edildi. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un çalışma ekibine, “Okulların belirlediğimiz tarihte açılabilmesi için sokaklardaki duruma bakmamız gerekiyor. Okulların açılış tarihine kadar öğrencilerin gerekli tedbirlere uyacak hale gelmesi şart. Programımızın aksamadan gitmesi buna bağlı” dediği belirtildi. 

Diğer yandan Selçuk’un okulların açılmasının ertelenmesi ihtimaline göre de hazırlık yapmalarını ve bir B planı oluşturmalarını istediği aktarıldı.
OKULLARIN AÇILIŞ TARİHİNDE TEDBİRLERE UYUM ÖLÇÜT ALINACAK
Bakanlığın okulların açılış tarihi hakkındaki ölçütünün, vatandaşların ve öğrencilerin sosyal mesafe ve maske tedbirlerine uyup uymama konusundaki hassasiyetleri olduğu aktarıldı. 

 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.