banner113

Okuyan şehir Alanya kitap fuarı açıldı

banner106

Eğitim alanındaki hizmet ve yatırımlarıyla örnek belediyeler arasında gösterilen Alanya Belediyesi, bugün yeni bir hizmetin altına daha imza attı. 20 yayınevinin stant açtığı, 11 farklı konuda 11 yazarın söyleşi yapacağı, “Okuyan Şehir Alanya” Kitap Fuarı Kültür Merkezinde düzenlenen törenle açıldı.

Okuyan şehir Alanya kitap fuarı açıldı
26 Ekim 2018 Cuma 09:00

banner108
banner238
Törene, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, organizasyonu düzenleyen Belediye Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, STK temsilcileri, vatandaşlar ve davetliler katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, şu konu başlıklarına değindi: 
ŞEHRİMİZİN SOSYOKÜLTÜREL GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ
“Okuyan Şehir Alanya” sloganıyla çıktığımız bu yolda, gerek çocuk gerek genç gerekse yetişkinler için şehrimizde kitap okuma kültürünü üst seviyelere taşımayı, şehrimizin sosyokültürel yönden gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz”.

FUARIMIZI YILDA İKİ KEZ OLMAK ÜZERE GELENEKSELLEŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ
“Bugün başlayan bu örnek projemiz kapsamında her ilkbahar dönemi Nisan ayında Çocuk Kitap Fuarı, her sonbahar dönemi Ekim ayında ise yetişkin kitap fuarı düzenleyerek, fuar etkinliğimizi gelenekselleştirmeyi hedefliyoruz”.

ŞEHRİN YEREL DİNAMİKLERİYLE BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ
“Özellikle kültürel etkinliklerde şehrin yerel dinamikleri ile birlikte hareket etmenin hem etkinliğin sürdürülebilir olması hem de benimsenerek daha geniş bir hedef kitleye ulaşması gibi artıları olduğunun farkındayız. Bu çerçevede, bu tür güzide etkinliklerimizde bizlerle birlikte hareket eden özel firmalarımıza, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, sponsorlarımıza ve kamu kurum kuruluşlarımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.

Sözlerime son verirken ünlü bir düşünürün şu sözlerini sizlere hatırlatmak istiyorum; ‘Ne kadar meşgul olduğunu düşünürsen düşün, okumak için zaman ayırmazsan cahilliğe teslim olursun”.

BAŞKAN YÜCEL, “KİTAPLAR %20 İNDİRİMLE SATILACAK”
Bu yıl ilk kez düzenlenen fuarda tüm kitapların %20 indirimle satılacağını hatırlatan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Bu bir kültür hizmetidir. Vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin ayağına kadar getirdiğimiz yayınevleri, kitaplarını fuar süresince %20 indirimli satacaklar. 04 Kasım’a kadar açık kalacak fuarda her gün bir birinden önemli konu başlıklarıyla bir birinden değerli yazarlarımız da vatandaşlarımızla buluşarak söyleşi yapacaklar; ardında da kitaplarını imzalayacaklar. Vatandaşlarımızı bu önemli etkinliğimize davet ediyorum” dedi.

İLK SÖYLEŞİ “ SERMAYEM YOK DERDİMDEN BAŞKA”
Açılış töreninin ardından ilk söyleşi yazar Serdar Tuncer’den geldi. “Sermayem Yok Derdimden Başka” konulu söyleşiye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Söyleşi sonunda Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yazar Serdar Tuncer’e Alanya Belediyesi’nin yayınladığı kitapları ve terelyum takdim etti. Yazar Tuncer daha sonra okuyucuları için kitaplarını imzaladı.
 

banner109
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.