banner113

Rektör'den Alanya halkına çağrı: Alanya misafirperverliğini göstersin!

banner106

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektör  Prof. Dr. Ekrem Kalan Alanya halkına çağrıda bulanarak, "Alanya halkına misafirperverliğini göstersin"

Rektör'den Alanya halkına çağrı: Alanya misafirperverliğini göstersin!
28 Eylül 2021 Salı 09:04

banner108
banner238

Eğitim-öğretim döneminin sıkıntılarla başladığını dile getiren Rektör Kalan, öğrencilerin son zamanlarda yaşadığı en büyük sorun olan barınma sorununa dikkat çekti. Kalan, "Hızlı büyüyen bir üniversite olmamız hasebiyle öğrenci sayımız da çok hızlı bir şekilde artıyor. Fakat ülke genelinde olduğu gibi Alanya’da da barınma sorunu karşımıza çıkan sorunların en başında geliyor. Bu noktada devlet büyüklerimiz gerekli hassasiyetleri gösteriyorlar. Sağ olsunlar onların destekleri ile bu sorunu kısa bir süre içerisinde çözmeye çalışacağız" diye konuştu.
CİKCİLLİ’NİN GELECEĞİ İNŞA EDİLİYOR
Cikcilli Yerleşkesi hakkında da bilgi veren Kalan, “Cikcilli Yerleşkesi’nin tahsisi geçtiğimiz Eylül ayında tamamlandı. Konuyla ilgili çalışmalarımızı da büyük ölçüde bitirdik. Yılsonuna kadar ana arteri açmak için ağaç kesimleri yapılacak. Ardından da hafriyat çalışmaları ile beraber 1700 metrelik bir hat şeklinde ana yol açacağız. Altına da galeri sistemi ile bütün alt yapıyı alarak inşallah Cikcilli yerleşkemizin 100 yıl boyunca bir daha kazma vurulmadan, kendi kendini sürdürebilmesi için gerekli fiziki alt yapıyı da bu şekilde tamamlamış olacağız. Yani Cikcilli yerleşkemizin geleceğini şimdiden inşa etmeye başlıyoruz.Ümit ediyorum ki yıl sonuna kadar hafriyat işleri de başlamış olacak.2022 yılında Sağlık Bilimleri merkezi dersliklerinin tanımlanması, ilgili bakanlık tarafından onaylanması durumunda 2022’de de ihalesini yapıp Cikcilli’de ilk binamızı inşa etmeye başlayacağız.Kredi Yurtlar Kurumu tarafından da eğer ki uygun görülürse talebimiz yine Cikcilli Yerleşkesi’ne 2 bin kişilik yine KYK’ya bağlı yurt inşaatı da başlayacaktır.Yatırım programına yetiştirmeye gayret ediyoruz” dedi.
KIZ YURDU ERKEK ÖĞRENCİLERİ DE RAHATLATACAK
Kestel  Yerleşkesi’nde de inşaatı tamamlanmak üzere olan kız yurdu hakkında konuşan Rektör Kalan, “ Kız yurdunun hizmete girmesi ile birlikte hali hazırda kullanılan kız yurtları da buraya nakledilecek.Dolayısı ile erkek öğrencilerimiz için de ekstra yer ayrılacaktır.Turizm sezonunun sona ermesiyle birlikte de ümit ediyorum ki apart fiyatları da düşecek ve öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılamış olacağız” dedi.
‘ALANYA MİSAFİRPERVERLİĞİNİ GÖSTERSİN’
Alanya halkının öğrencilerin barınma konusunda hassasiyet göstermesi gerektiğini aktaran Kalan, “Alanya halkından ricam Alanya’nın misafirperverliğini dışarıdan gelen öğrencilerimize tüm gerçekliği ile yansıtmaları” diyerek talebini iletti. Özgür Yılmaz, Özlem Kaygusuz-Alanya Postası

banner109

Etiketler; #Ekrem Kalan
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.