banner113

Rektör Kalan'dan 19 Mayıs mesajı

banner106

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem KALAN’ın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı:

Rektör Kalan'dan 19 Mayıs mesajı
18 Mayıs 2021 Salı 15:29

banner108
banner238

Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki bir avuç vatanseverin Samsun'da yaktığı Kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele gönülden gönüle dolaşmasının 102. yıl dönümünü kutlamanın büyük onurunu yaşamaktayız.

Millî mücadelemiz, tarihinin hiçbir döneminde esareti kabul etmeyen Türk Milletinin emperyal devletlere karşı kazandığı şanlı bir zafer olarak işgal altındaki mazlum devletlere de umut ışığı olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu şanlı zaferin başladığı kutlu günü 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ilan etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Gençliğe Hitabe’de “Ey Türk Gençliği Birinci vazifen Türk İstiklâlini Türk Cumhuriyeti'ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir.” diyerek istiklâl ve cumhuriyeti Türk gençlerine emanet etmiştir.

Atalarımızın emaneti olan istiklâl ve cumhuriyeti, ilelebet muhafaza ve müdafaa edeceğimizi, bu amaç doğrultusunda geleceğimizin mimarı olan gençlerimizin her zaman destekçisi olacağımızı gurur ve kararlılıkla ifade ediyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyorum.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.