banner113

Türkiye'de çocukları sanatla buluşturan ilk proje

banner106

“Her Çocuk Bir Sihirdir” sloganıyla Alanya Belediye Tiyatrosu Çocuk Birimi’nce yürütülen“Orada Bir Köy Var Uzakta”projesi 4. yılına girdi. 

Türkiye'de çocukları sanatla buluşturan ilk proje
01 Haziran 2018 Cuma 14:56

banner108
banner238

Her yıl farklı aktivitelerle çocukların kalbine dokunan ekip, dört yıl boyunca toplamda 35 bin çocuğa ulaşarak onları tiyatro ve sahne sanatları ile tanıştırdı.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in çocuklara verdiği önemle 4 yıl önce Alanya Belediye Tiyatrosu Çocuk Birimi’nce başlatılan“Orada Bir Köy Var Uzakta”projesi, her yıl ortalama 50 köye ve binlerce çocuğa ulaşıyor. Projenin ilk yılında‘Bir Çocuk Değişir Dünya Değişir’ sloganıyla çocuklarla yaratıcı drama çalışmaları yapıldı. İkinci yıl,‘Kedi ile Palyaço’ adlı tiyatro oyunu köy ve mahallelerdeki tüm ilkokulları gezdi. 
70 İLKOKULU
Üçüncü yılında da,‘Bir Köy,Bir Çocuk,Bir Hayal’sloganıyla yola çıkan Alanya Belediye Tiyatrosu Çocuk Birimi, 70 ilkokulu ziyaret ederek, hem tiyatro gösterisi yaptı hem de çocukların hayallerini sordu. Yıl sonunda 82 çocuğun hayallerini yerine getirdi. 2018 yılında ise, köy okulları gezilerek çocuklara jonglörlük ve sihirbazlık gösterisi yapıldı. Bu yıl 45 köy okuluna ve yaklaşık 9.000’e yakın öğrenciye ulaşıldı.

 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.