banner113

Yazılımcılar Alanya'da buluştu

banner106

Alanya'da Hamdullah Emin Paşa (HEP) Üniversitesi ve Ankara Atılım Üniversitesinin işbirliğinde 11. Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu düzenlendi. 

Yazılımcılar Alanya'da buluştu
18 Ekim 2017 Çarşamba 15:43

banner108
banner238
Mor Salon’nda düzenlenen ve 3 gün sürecek olan sempozyumun ilk gününe Atılım Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Yazıcı’nın yanı sıra Prof. Dr. Erol Sayın, Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, İdeateknoloji Proje Uygulama Direktörü Yalçın Tercan, İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Fevzi Belli, Teknoloji ve Akademi Direktörü Dr. Eray Tüzün ile çok sayıda öğretim görevlisi ve öğrenciler katıldı. Sempozyumda, yazılım gereksinim mühendisliği, yazılım mimarisi, gömülü ve gerçek zamanlı yazılım sistemleri mühendisliği, dağıtık yazılım mühendisliği, çevik yaklaşımlar ve çevik yazılım geliştirme, yenilikçi yazılım uygulamaları ve çözümleri gibi konular ele alındı.

"HEDEF 50 MİLYAR TL"
Sempozyumda konuşan Prof. Dr. Ali Yazıcı, yazılım sektörünün hedefinin 50 milyar TL olduğunu söyledi. Yazıcı, "Ancak bu yükselme sizlerle ve bizlerle hep birlikte başaracağımız bir şey. Tabi devletin bu konuda yapacağı teşvikler de olacak. Devletin yaptığı bazı çalışmalar var. Birkaç yıldır süren Yazılım Mühendisliği Strateji Merkezi geçen yıl yayınlandı. Biliyorsunuz bakanlar değişiyor. Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığında değişiklikler oluyor. Bu değişiklerden sonra aynı tasarıyı yeni yönetime anlatmak zaman alıyor. Bu neden özellikle eğitim alanlarında bizlere önemli görevler düşüyor. Yazılım mühendisliği bölümleri çok az bu Yazılım Mühendisliği Strateji Merkezi bilgisayar bölümlerine görevler verilmiş ve yazılım derslerini arttırmasını söylemiş. Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerinde yazılım adı altında en fazla bir ders var ve bu yetersiz kalıyor" dedi.
"YAZILIM İHRACATI YOLUNDA DA BAZI ADIMLAR ATILMASI GEREKMEKTEDİR"
Bu yıl 20 üniversitenin yazılım mühendisliği programına öğrenci alarak yola çıktığını hatırlatan Yazıcı, "Bu rakam bin 350 civarındaydı. İlk yerleştirmede 2 katı öğrenci kayıt oldu ve yaklaşık 250 kontenjanımız açık kaldı. Benim naçizane eğitim kuruluşlarına önerim, bu konuya strateji belgesi çerçevesinde daha çok önem vermeleridir. Yazılım ihracatı yolunda da bazı adımlar atılması gerekmektedir" diye konuştu. Konuşmaların ardından katılımcılar, üniversitede düzenlenen kokteyle davet edildi.

 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.