banner113

YÖK: ALKÜ REKTÖRÜ KALAN HAKKINDA İNCELEME SÜRÜYOR!

banner106

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 'Şok iddia' başlıklı manşet habere ilişkin bir basın açıklaması yaptı

YÖK: ALKÜ REKTÖRÜ KALAN HAKKINDA İNCELEME SÜRÜYOR!
09 Eylül 2022 Cuma 09:58

banner108
banner238


Alanya'da bulunan İş İnsanı H.B'nin, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan'a rüşvet vermediği için kız kardeşinin sınavla hak ettiği kadroya atanmadığı yönündeki iddiasına ilişkin haber büyük yankı yarattı. Hem savcılık, hem de YÖK'e ulaşan şok iddiaya ilişkin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından bir basın açıklaması yapıldı.
YÖK: İNCELEMEMİZ SÜRÜYOR
YÖK'ün basın açıklamasında aynen şu ifadeler yer aldı: "Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'ne ilişkin bazı basın yayın organlarında yer alan iddialar üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür: Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Rektörüyle ilgili olarak YÖK Denetleme Kurulu Başkanlığı'nda çeşitli konularda başlatılmış ve hâlen devam etmekte olan incelemeler bulunmaktadır. Basın yayın organlarında bugün yer alan iddialara ilişkin olarak da inceleme sürdürülmektedir."
ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DOĞAN BENİ DESTEKLİYOR
Öte yandan iş insanı H.B, Rektör Kalan'ın kendisine "Beni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan atadı. Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan beni destekliyor. Bu yüzden YÖK Başkanı Prof. Dr. Ero​l Özvar beni görevden alamaz. Git istediğin yere şikayet et. Gücün yetmez" dediğini de iddia etti. 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.