banner113

150 bin yolcu için imzayı attı

banner106

Geçtiğimiz günlerde iflas eden ve turizm sahnesinden çekilen Thomas Cook’un Türkiye’deki en önemli partneri Diana Travel, imzaladığı anlaşma ile turizm sektöründe var olmaya devam edecek.

150 bin yolcu için imzayı attı
17 Ekim 2019 Perşembe 09:40

banner108
banner238
Türkiye için yeni oyuncu

Thomas Cook’un iflası sonrasındaki gelişmeleri ve Easyjet Holidays ile yaptıkları anlaşmayı aktaran Diana Travel Genel Müdürü Burak Tonbul, Thomas Cook’un batışının kendileri için de büyük bir şok ve kayıp olduğunu belirtirken, Easjet Holidays ile yaptıkları anlaşma ile Türkiye turizmine ve ekonomisine katkı yapmaya devam edeceklerini söyledi.

“Biz paranın yanında işimizi de kaybettik”

42 yıldır Türkiye turizmine hizmet verdiklerini hatırlatan Burak Tonbul, 178 yıllık Thomas Cook’un iflası ile büyük bir şok ve kayıp yaşadıklarını dile getirdi. Bu iflasta en büyük kaybedenin kendileri olduğunu belirten Tonbul, “Thomas Cook bizim iş hacmimizin yüzde 80’lik kısmını oluşturuyordu. Biz paranın yanında işimizi de kaybettik” dedi.

Kriz masası oluşturduk

Thomas Cook’un iflası sonrasındaki gelişmeleri aktaran Burak Tonbul, “Thomas Cook’un iflasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Diana Travel olarak hemen bir kriz masası oluşturduk. Kayyuma nasıl başvurulacağı ve Turizm Bakanlığı’nın kredileri konusunda otelcileri bilgilendirdik. Otellerin alacakları için TÜROFED ile birlikte çalışmalarımız sürüyor. Yurt dışındaki hukuk büroları ile görüşme halindeyiz. Bu ağır kazayı en hafif hasarla atlatmak için çaba harcıyoruz” şeklinde konuştu.

“Tonbul Ailesi’nin tek işi turizmdir”

Burak Tonbul, Thomas Cook’un iflası ile bir kenara çekilmeyeceklerini 42 yıllık bir turizm markası olarak 700 çalışanı ile Türk turizmine hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi. Tonbul: “Thomas Cook’un iflası sonrasında acentecilikten vazgeçebilirdik. Ancak aile olarak devam etme kararı aldık. Ofislerimizle, profesyonel kadromuzla, en genç otobüs filomuz ve 42 yıllık birikimlerimizle Türkiye turizmine ve ekonomisine hizmet etmeye devam edeceğiz. Tonbul Ailesi’nin tek işi turizmdir” dedi.

Easyjet Holidays ile imzalar atıldı

Thomas Cook’un iflası sonrasında İngilizlerin önemli hava yolu şirketi Easyjet ile temasa geçtiklerini ve Easyjet Holidays’in Türkiye operasyonları için görüştüklerini belirten Burak Tonbul, açıklamalarına şöyle devam etti: “Diana Travel olarak Easyjet’in tur operatörü markası Easyjet Holidays ile Türkiye pazarı için anlaştık ve imzaları attık. Easyjet, 2019 yılı için İngiltere’den Türkiye’ye 200 bin koltuk ayırmıştı. Easyjet Group’un CEO’su da daha önce TUI’nin CCO’luğunu yapan Johan Lundgren’dir.  Easyjet Holidays kurulduktan sonra başına da yine TUI’de görev alan ve Türkiye’yi yakından tanıyan Garry Wilson’u CEO olarak atadı. Easyjet Holidays, 2020 için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Easyjet, İngiltere’den Türkiye’ye (Dalaman, Bodrum, İzmir ve Antalya) olan koltuk kapasitesini 720 bine çıkardı. Easyjet Holidays de bu uçuşlarla 150 bin İngiliz turiste Türkiye tatili sunacak. 2020’deki planlama 150 bin kişi olsa da ben bu rakamın üzerine çıkacaklarını düşünüyorum. Herkesin bu yeni oyuncuyu kendi bebeği gibi görüp büyüteceğine inanıyorum. Easyjet ayrıca kısa sürede Almanya’dan da Türkiye’ye uçmayı ve tur operatörü faaliyetlerine başlamayı planlıyor.”

“Türkiye turizmi için hizmet vermeye devam edeceğiz”

Burak Tonbul, sözlerini şöyle noktaladı: “Diana Travel, hali hazırda Luxair, Mr. Peter, Nakhal, Adriatica, Baumeler, Hapimag gibi tur operatörlerinin yanında yeni işbirlikleri ile de hayatını idame etmeye devam edecek. Bu doğrultuda 42 yıldır olduğu gibi sektörümüze ve ülke ekonomimize hizmet etmeye devam edeceğiz.”

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.