banner113

Alanya belediyesi dev proje için 2 milyonluk hibe aldı

banner106

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yaptığı yatırımlara bir yenisini ekleyerek dev bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Alanya belediyesi dev proje için 2 milyonluk hibe aldı
30 Haziran 2021 Çarşamba 16:31

banner108
banner238
Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İlbank tarafından projemiz için 2 milyon TL hibe aldık. Dev projemiz tamamlandığında Türkler, Payallar ve Konaklı mahallelerini kapsayan rekreasyon alanımız, bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek.” dedi.
Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından projelendirilen Türkler, Payallar ve Konaklı mahallelerini kapsayan rekreasyon alanı için Başkan Yücel ve ekibi kolları sıvadı. Geçtiğimiz hafta batı bölgesi mahalle muhtarları toplantısında müjdeyi veren Başkan Yücel, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İlbank’tan beklenen 2 milyon TL’lik hibenin çıktığını açıkladı. Projenin kısa süre içerisinde ihale edilerek 2022 yaz sezonuna tamamlanması hedefleniyor.
2 MİLYON TL HİBE İLE BİRLİKTE 2 MİLYON TL DE KREDİ HAKKI
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, dev rekreasyon alanı için projenin tamamen hazır olduğunu ve alt yapısının tamamlandığını açıkladı. Başkan Yücel; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İlbank’a projemizi sunduk. Takdir gören projemiz, Bakanlığımız ve İller Bankası tarafından 2 milyon TL hibe alarak ödüllendirildi. Ayrıca 2 milyon TL de kredi hakkı elde ettik.” dedi. 
4 KİLOMETRELİK BİSİKLET YOLU
Cazibe merkezi olması beklenen rekreasyon alanı projesi içerisinde 4 km’lik bisiklet yolu yapılacak. Bisiklet yolu çift şeritli gidiş geliş olacak ve zemin olarak hasır çelik beton üzeri süpürge işlemi yapılarak kayganlığın azaltılacağı açıklandı. Ayrıca bu proje kapsamında 20 noktada bisiklet parkı alanı ayrılmış olup toplamda 100 adet bisiklet park edilebilecek. Bisiklet yolunda batıdan doğuya yol uzunluk mesafeleri 500 metrede bir mesafe işaretlemesi zeminde yapılacak.
58 BİN M²’LİK DEV ALANDA YOK YOK
58.000 metrekarelik dev alanda yürüyüş yolu, ailelerin, genç ve yaşlıların vakit geçirebileceği dinlenme ve piknik alanları, çocuk oyun alanı, fitness alanı, meydan, seyir terası, kafeterya, plaj voleybol sahası, basketbol sahası, Lineer parkur, 2 adet minibüs ve 105 araçlık otopark alanları yer alacak. Ayrıca alanın uygun genişlikte olan kısımlarında ve karayolu kaldırımının dışında 1440 metre yürüyüş yolu planlandığı açıklandı.
HEDEF YEŞİL VE BİSİKLET ŞEHRİ OLMAK
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, şehre kazandırılan bu tür dev projelerin ana hedefinde yeşil alanları arttırmak ve bisikletin kullanımını yaygınlaştırarak doğal dengeyi korumak olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı; “Alanya Belediyesi olarak, Türkiye ve Alanya’nın geleceğini şekillendirecek kentsel dönüşüm sürecinde bu tür dev projeler sayesinde ekolojik dengeyi korumayı  olmayı hedefliyoruz. Motorlu taşıt kaynaklı hava kirliliği ve iklim değişikliğine neden olan kirleticilerin azaltılması amacıyla bisiklet yollarının yaygınlaştırılması konusunda her türlü projeyi şehrimize kazandırmayı istiyoruz.” dedi.
BAŞKAN YÜCEL: “ALANYA’MIZ VE BÖLGE HALKIMIZA HAYIRLI OLSUN”
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel proje değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı; “Payallar, Türkler ve Konaklı sınırlarını kapsayan dev projemiz tamamlandığında muhteşem bir cazibe merkezi haline gelecek. Bölgedeki vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda oluşturduğumuz projemizi yakın zamanda ihaleye çıkararak 2022 yaz sezonuna kadar hayata geçireceğiz. Bu muhteşem eserin Alanya’mız ve bölge halkımız adına şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.