banner113

ALANYA'DA DİJİTAL İMAR PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

banner106

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, meclis toplantısında yeni proje olan Dijital İmar Projesi hakkında da meclis üyelerini ve kamuoyunu bilgilendirdi.

ALANYA'DA DİJİTAL İMAR PROJESİ HAYATA GEÇİYOR
06 Aralık 2022 Salı 19:12

banner108
banner238

Başkan Yücel, “Bu proje sayesinde vatandaşlarımız aracılar olmaksızın Alanya Belediyesi'nin internet sitesinden doğrudan başvuru yapabilecek ve başvuru durumlarını takip edebilecekler. Bu sayede zamandan ve maddi sarfiyatlarından tasarruf edecekler. Dijital imar sayesinde hem vatandaşımızın cebinden hem de milli hazinemizden götüren bu tüketimlerin de önüne geçeceğiz. Belediyemize ve halkımıza hayırlı olmasını dilerim.” dedi.
Başkan Yücel, “Belediye olarak her zaman olduğu gibi ülkemizde bulunan belediyeler arasında en fazla ruhsat veren belediye olarak 1684 ruhsat verdik. Yenilemeler ve tadilatlar hariç bu rakam oluştu. Biz 4 yılda verdiğimiz ruhsat adet sayısından daha fazla ruhsatı bu yıl vermiş oluyoruz. Bölgemizdeki yapılaşmanın ne kadar hızlandığını ve nereye doğru gittiğimizin farkında olduğumuzu bilmeniz için bunu belirtmek istedim. Bölgemizde tek ve ülkemizde bu sisteme geçen ilk belediyelerden birisi olacağız. Halkımız bundan son derece faydalı bir şekilde yararlanacaktır. Hem bizim işlerimizin yoğunluğu düşecek hem de halkımız kendi işlerini zamandan tasarruf ederek takip edebilecek.” diye konuştu.
Başkan Yücel ayrıca, Alanya Belediyesi’nin 2019 yılında hayata geçirdiği Doğaya Sihirli Dokunuşlar Projesi’nin, TÜRÇEV’in düzenlediği etkinlikte Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından en iyi çevre etkinlikleri kapsamında ödüle layık görüldüğünü belirtti.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.