banner113

Alanya'da gençler işsiz!

banner106

Alanya Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nden Gündem Değerlendirmesi

Alanya'da gençler işsiz!
23 Aralık 2020 Çarşamba 13:24

banner108
banner238

Alanya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda gençlerin pandemi döneminde yaşadığı sıkıntılar konuşulurken gelen şikayetler ve istekler değerlendirildi. 
İŞSİZLİK EN ÖNDE
Toplantı sonrası gündeme ilişkin değerlendirme yapan Alanya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mücahit Kaya Pandemi sürecinden en çok etkilenenler arasında gençlerin ilk sıralarda yer aldığına dikkat çekti. Kaya açıklamasında “Pandemi döneminde her yaş grubu ve kesim etkilenmiştir. Gençler bu dönemde etkilenen gruplar arasında yer almaktadır. Gençlerin sorunları yerel değil artık geneldir. Genel sorunlar daha öncelikli hale gelmiştir. Yaşanan sorunların başında işsizlik gelmektedir. Genç işsizlik verileri %26 ile Cumhuriyet tarihinin en fazla genç işsizlik verilerine yaklaşmıştır. Pandemi dönemi değerlendirildiğinde genç arkadaşlarımızın işsizlik oranları daha da fazladır'
PANDEMİ EĞİTİMİ
Pandemi sürecinin eğitim hayatına da büyük darbe vurduğuna işaret eden Gençlik Meclisi Başkanı Kaya “Pandemi eğitimi de büyük oranda etkilemiştir. Genç arkadaşlarımızın bazıları teknolojik ve teknik imkanlardan yoksundur ve eğitim alamaz durumdadır. Memleketine dönmeyen Alanya’da ikamet eden genç arkadaşlarımız bulunmaktadır. İşletmelerin kapalı olması desteklerin zayıf olması sebebiyle kiralarını ödeyemeyen, faturalarını ödeyemeyen, gıda kolilerine ihtiyacı olan genç arkadaşlarımız bulunmaktadır. Bunlar  değerlendirildiğinde, faturalarını ödeyemeyen genç arkadaşlarımız için askıda fatura gibi uygulamaların yapılması, teknolojik destek için iş insanlarıyla koordineli bir şekilde tablet gibi yardımların yapılması, ihtiyacı olan gençlere gıda yardımının yapılması ve devletimiz tarafından en azından bir defaya mahsus olacak şekilde gençlere geri ödemesiz destek verilmesi süreci bir nebze olsa da rahatlatacağını düşünüyoruz. 
HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR
Yaşanan olumsuzlukların biran önce son bulması dileğinde de bulunan Alanya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu Üyeleri  “Bu süreçte herkese görev düşmektedir. Kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler koordineli bir şekilde çalışmalıdırlar. Unutulmasın ki gençler bu ülkenin sadece yarını değil bugünüdür” açıklamasında bulundu. 
Alanya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yürütme kurulu  bundan sonra toplantıların  online olarak yapılması kararı aldıklarını da açıkladı.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.