banner113

Alanya'da kadınlar yol bisiklet yarışı

banner106

2-4 Şubat Tour Of Eftalia Hotels&Velo Alanya UCI 2.2 Kadınlar Yol Bisikleti Yarışı yapılacak. 

Alanya'da kadınlar yol bisiklet yarışı
30 Ocak 2018 Salı 15:45

banner108
banner238
“TurkishRiviera” Alanya ve Side Şubat Ayın da Uluslararası Bisiklet Turları’na Ev Sahipliği Yapacak. Yedi yıldır dünyaca ünlü bisiklet takımlarının antrenman bazlı kamp merkezi olan Alanya ve Side; T.C. Dışişleri Bakanlığı ve (BAKA) Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın desteklerinin yanı sıra bisiklet turu ve bisiklet kampı organizatörü CartierTour’un organizasyonuyla Akdeniz sahillerinde Şubat ve Mart aylarında kadın-erkek yüzlerce bisikletçiyi ağırlamaya hazırlanıyor. 
50 TAKIM 
Çin Halk Cumhuriyeti, Malezya, Eritre, İran, Özbekistan, Rusya, İngiltere, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Ukrayna, Beyaz Rusya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Estonya, Letonya, Litvanya, Kıbrıs Rum Kesimi, İsrail,  Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, İtalya, Sırbistan ve Çekya  gibi ülkelerden 50’ye yakın takımın Kasım-Nisan ayları arasında ortalama 25-30 gün süre ile antrenman kampı yaptığı Alanya’nın, “UCI puanlı yarışlar düzenleme vizyonu” ile orta vadede dünyanın en güzel ve en önemli bisiklet turizmi noktalarından birisi olması hedefleniyor. 
2-4 Şubat 2018, Tour Of EftaliaHotels&Velo Alanya UCI 2.2 Kadınlar Yol Bisikleti Yarışı
Türkiye’de ilk kez 2.2 kategorisinde uluslararası kadınlar yol bisiklet yarışı olarak düzenlenecek Tour Of EftaliaHotels&Velo Alanya -Women Elite UCI EuropaTour yarışı organizasyonu ilebu yıl Türk bisiklet tarihinde bir ilk yaşanacak.  2-4 Şubat 2018 tarihlerinde Alanya, Manavgat ve Gazipaşa ilçeleri sınırlarında Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun izni ve denetimi ile UCI 2.2 etaplı yol bisikleti kategorisinde Uluslararası Kadınlar Yol Bisikleti yarışı düzenlenecek. 
TÜRKİYEDE İLK KEZ KADIN BİSİKLETÇİLER
Tour Of EftaliaHotels&Velo Alanya ismiyle düzenlenecek yarışa; Türkiye, Belçika, Kazakistan, Ukrayna, Beyaz Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Eritre, Kıbrıs Rum Kesimi ve İsrail’den toplam 16 takım ve 90 kadın bisikletçi katılacak.  Türkiye’de ilk kez kadın bisikletçilerin katılımı ile düzenlenecek yarışın ilk etabı; 2 Şubat’ta zamana karşı yarışı ile Manavgat Titreyengöl’de olacak. Toplam 128 km sürecek ikinci etap; 3 Şubat’ta Alanya – Gazipaşa – Dim Barajı’ndan geçerek Alanya’da son bulacak.  İki yokuş ve bir sprint primi ile bölgenin en güzel yerlerinden geçecek yarış çok çetin geçecek.  4 Şubat’taki son etap ise Türkler Mahallesi’nden başlayacak. Yarışa adını veren EftaliaHotel’in önünden start alacak yarış; Manavgat, Side, Sorgun, Titreyen Göl’den dönerek Alarahan’ın içerisine girip Avsallar’dan geçerek Alanya şehir merkezinde bitecek. Toplam 128 km olan bu etapta; bir yokuş bir de sprint primi noktası koşulacak. 
ALANYA OLUŞUMU
Alanya’da 7 yıldır bisiklet kampları düzenleyen CartierTour’un Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜRSAB Spor Turizm Komite Başkanı Kemal Canfedai, Şubat ve Mart aylarında düzenlenecek uluslararası 4 organizasyon için çok heyecanlı olduklarını belirterek yeni kurdukları “Velo Alanya” projesinin vizyonunu şu şekilde paylaştı: “Ülkemizde yapılan UCI puanlı yarışlarda katılan tüm takımların uçak bileti, havaalanı transferi, konaklama, takım aracı ve yakıt giderleri yerel federasyonlar veya organizatörler tarafından ödenmekte iken, 7 yıldır sürdürdüğümüz antrenman bazlı kış bisiklet turizmi faaliyetimizin geldiği önemli ve başarılı nokta sayesinde yarışlara Alanya’da antrenman kampı yapan takımları davet ederek daha az öz kaynak harcayarak daha fazla takımın ülkemize gelmesi ve daha fazla konaklama sürelerinde antrenman kampı yapmaları sağlanmaktayız. Kasım – Nisan ayları arasında yapılan bu kamplara katılan takımlar UCI puanı veren bu yarışlar sayesinde daha da artacak ve orta vadede Alanya, dünyanın en güzel ve en önemli bisiklet turizmi noktalarından birisi olacak. 
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DESTEKLİ
Bu kış Alanya’da Çin Halk Cumhuriyeti, Malezya, Eritre, İran, Özbekistan, Rusya, İngiltere, Belçika, B.A.E, Kuveyt, Ukrayna, Beyaz Rusya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Estonya, Letonya, Litvanya, Kıbrıs Rum Kesimi, İsrail,   Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, İtalya, Sırbistan ve Çekya  gibi ülkelerden 50’ye yakın takım ortalama 25-30 gün süre ile antrenman kampı yapıyor ve bu kamplar yine Alanya’da sürecek. Bazı takımlarda bu süre 80-90 güne çıkıyor. Dışişleri Bakanlığı’nın desteği ile ülkemizde 30 günden fazla vizesiz kalamayan Kazakistan ve Azerbaycan takımlarına 90 günlük özel vize ücretsiz verilmekte, yoğun ve ısrarlı taleplerimiz neticesinde Kasım – Nisan ayları arasında dünyanın her noktasından Antalya ve Alanya-Gazipaşa havaalanına gelen ve giden tüm THY uçuşlarında bisiklete ekstra sportif ekipman ücreti alınmamakta.  2020 yılının Olimpiyat yılı olması nedeniyle farklı ülkelerden de antrenman ve yarışa katılım talepleri alacağımızdan ve sayıların çok daha artacağından eminiz. Önümüzdeki yıl yol ve dağ bisikletinde daha fazla yarış organizasyonu planlıyoruz.  
BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI
2014 yılında BAKA’nın (Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı) hibe desteği ile başladığımız yoğun tanıtım ve hizmet çalışmaları neticesini verdi ve aldığımız desteği gelen misafirlerimizin bıraktığı döviz girdisi ile ödediğimizi düşünüyoruz. Spor ve turizm anlamında alternatif projelerin ülkemizde başarıya ulaştığını tüm kamuoyuna göstermiş olmak da bize ayrıca mutluluk veriyor. 2018 yılı Nisan – Ekim ayları arasında Erciyes Dağı’nda yine Alanya’daki yoğunlukta yüksek irtifa bisiklet antrenman kampları düzenlemeyi planlıyoruz.”   
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.