banner113

ALANYA'DA KİRALIK DAİRE VE VİLLA FİYATLARI UÇUŞA GEÇTİ. EN YÜKSEK KİRA BEDELİ 48 BİN LİRA!

banner106

Şubat ayında başlayan Rusya-Ukrayna savaşından kaçan özellikle Ukraynalılar, daha güvenilir buldukları Türkiye'ye gelip, sıklıkla tatil yaptıkları Alanya'ya yerleşmeyi tercih etti.

18 Ekim 2022 Salı 14:16

banner108
banner238

Aileleriyle gelen Ukraynalıların bir kısmı, yakınlarının yanına yerleşti, geliri yüksek olanlar ise ya gayrimenkul satın aldı ya da kiraladı. Gayrimenkul hareketliliği başlayan Alanya'da hem kiralar hem satın alma fiyatları arttı.

Alanya'da savaş öncesi 2 bin 500-3 bin lira olan ev kiraları, Ukraynalıların gelişiyle 1 yıllık kira bedeli peşin olmak üzere 20-40 bin liranın üzerine çıktı. Rusya-Ukrayna savaşının sürmesi nedeniyle Rus lider Putin'in kısmi seferberlik ilan etmesi sonrası başka ülkelere gitmek isteyen Rusların en çok tercih ettiği yerlerin başında da Alanya geldi. Savaştan kaçan Rus ve Ukraynalıların yaşamak için ilgi gösterdiği Alanya'ya, deniz kenarındaki lüks dairelerin aylık kirası, 40 bin lirayı aştı. Emlak ilanlarında denize sıfır ya da yakın mesafede konumlanan dairelerin lüks döşendiği göze çarptı. Hüseyin Kalaycı
MANŞET ALANYA'NIN SAHİBİNDEN.COM'DA YAPTIĞI ARAŞTIRMADA DİKKAT ÇEKEN FİYATLARI BULDU


 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.