banner113

ALANYA'DA MAĞAZA ÇALIŞANI BÜTÇESİNE UYGUN EV BULAMAYINCA APARTTAN ODA KİRALADI

banner106

Alanya’da hızla artan yabancı nüfusu, ev fiyatları ile kiraların da artmasına neden oldu. Alanya’nın yerlileri yabancıların gelmesini fırsata çevirenlere kızgın.

ALANYA'DA MAĞAZA ÇALIŞANI BÜTÇESİNE UYGUN EV BULAMAYINCA APARTTAN ODA KİRALADI
01 Şubat 2023 Çarşamba 10:08

banner108
banner238


Türkiye’nin belli bölgelerinde yabancı nüfusunda yaşana hızlı artış, ekonomik açıdan yerli halkı olumsuz etkilemeye başladı. O yerlerden biri de Alanya. Bölgedeki yabancı nüfusu, özelikle Rusya-Ukrayna savaşından sonra arttı. 
Mahmutlar başta olmak üzere Kargıcak, Kestel ve Avsallar Mahallesi’nde yabancı nüfusu yüzde 20’yi aştığı için bu mahallelerde yabancılar için ikamet yasağı getirildi. Ancak bölgede yaşayan halk, yasağa rağmen yabancı sayısının sürekli artığını ve yabancıların gelmesiyle birlikte ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını söylüyor.

Alanya'da bir mağazada satış danışmanı olarak çalışan H.K., 6 ay boyunca bütçesine uygun bir ev aradığını ev bulamayınca apartta bir oda kiraladığını söylüyor. Yabancıların Alanya’ya yerleşmesinden rahatsız olduğunu söyleyen H.K., “Bir yıl öncesine kadar burada 1 bin 500 TL’ye oturuyordum. Ancak şimdi 10 bin- 15 bin TL’den aşağı ev yok. Alanya’nın her yerinde bu böyle. Aylarca ev aradım ve bütçeme uygun bir ev bulamadım. Ben de 6 aydır bir apartta tutuğum küçük bir odada kalıyorum. Oda demeye bin şahit gereken yere aylık 6 bin TL ödüyorum” dedi.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.