banner113

Alanya'daki otellerin yüzde yüz dolması, gözleri o evlere çevirdi!

banner106

Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Alanya'da otellerin yüzde yüz doluluk oranına ulaşması, ilçedeki tatil evlerini ilginin artmasına neden oldu

Alanya'daki otellerin yüzde yüz dolması, gözleri o evlere çevirdi!
23 Ağustos 2019 Cuma 15:04

banner108
banner238

Alanya'daki otellerde, doluluk yüzde yüze ulaştı. Otellerde yer bulamayan tatilcilerin alternatifi olarak tatil evlerini tercih etmeye başladı. Konut sahibi Türk vatandaşlarının yanı sıra ilçede mülk sahibi yerleşik yabancılar da tatil dönemlerinde evlerini kiraya vermeye başladı.
OTELLER KADAR TERCİH EDİLİYOR

Alanya Emlakçılar Derneği Başkan Yardımcısı Ali Özsoy, günlük ve haftalık kiralanan tatil evlerinin popülerliğinin her geçen gün arttığını kaydetti. Alanya'nın turizmde popüler olmasından dolayı bölgede tatil evlerinin önem kazandığını dile getiren Özsoy, söz konusu evlerin neredeyse oteller kadar tercih edildiğini kaydetti.

MÜTEVAZİ YAŞAM
Otellerin bu yaz yüzde yüz doluluğa ulaşmasının tatil evlerine ilgiyi daha da artırdığını ifade eden Ali Özsoy, uygun fiyatının yanı sıra daha mütevazı yaşam şekli ve rahatlık için evlerin kiralandığını söyleyerek., Anadolu'dan gelen kalabalık aileler için evlerin çok daha uygun ve avantajlı olduğunu kaydetti.
Tatil evlerini kiralayanların yerli ve yabancılar arasında eşit şekilde dağıldığını aktaran Özsoy, "İlçede yaklaşık 3-4 bin ev var. Bu evler daha çok rezidans ve apartman şeklinde. En çok da bunlar tercih edilmeye başlandı. Ayrıca günlük tatil evlerini kiralayanlar mutlaka yetkili emlakçıları tercih etmeleri gerekiyor. Dolandırılmak istemiyorlarsa bunu muhakkak yapmaları." .

BİR ÇOK TATİL EVİ KONTROLSÜZ!

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ise en çok tatil evlerinin kontrolsüz gelişiminden korktuklarını söyledi. Hükumetin bu evleri vergilendirmesiyle rahatladıklarını vurgulayan Sili, sahil kesiminde turistlerin talep gösterdiği bölgelerde ikinci konutların hızlı şekilde geliştiğini kaydetti. Alanya gibi turizm bölgelerinde yerli ve yabancı kişilerin, bir süre sonra aldıkları evi kiralayarak değerlendirdiğini anlatan Sili, şöyle dedi.

GÜVENLİK VE MALİYE
"Biz bu sisteme karşı değiliz. Bu dünyanın bir gerçeği. Ve buna doğru gidiyor. Bizler de yurt dışı ziyaretlerinde bu tarz konutları tercih ediyoruz. Burada güvenlik ve maliyeyle ilgili bir sıkıntı vardı. Hükumet de önlemler aldı. Bunların vergilendirilmesi gerekiyordu. Biz her müşteri için fatura keserken devlete de bir kazanç sağlıyorduk. Ayrıca giriş yapan her kimse kimlik bilgileriyle emniyet güçlerini bilgilendiriyoruz. Bu anlamda bizler için bu evlerin de hem vergilendirilmesi hem de güvenliğin sağlanması önemliydi."
10 YILDA ÇOK FAZLA ARTTI
Türkiye'deki yatak kapasitesinin son 10 yılda çok fazla arttığına değinen başkan Sili, ikinci konutların devreye girmesinin otellere olan talebi belirli oranda azaltabileceğini dile getirdi. Ancak bir yandan da Türkiye'ye gelen toplam kişi sayısında artış olduğuna dikkat çeken Sili, doğru fiyat, pazar ve ürünler sunarak karlı işletmeler üretmek gerektiğini ifade etti.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.