banner113

ALANYA EMLAKÇILAR DERNEĞİ BAŞKANI ERBAŞ: KİRA SÖZLEŞMELERİNDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

banner106

Kira sözleşmelerinde yeni dönem başlıyor. Ekonomide kayıt edilmeyen özellikle vergi kaçakçılarının önüne geçilebilmek adına 2024 sonuna kadar yapılacak düzenlemeyle kira sözleşmeleri, e-devlet uygulaması üzerinden yapılabilecek. 

ALANYA EMLAKÇILAR DERNEĞİ BAŞKANI ERBAŞ: KİRA SÖZLEŞMELERİNDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
22 Aralık 2022 Perşembe 12:34

banner108
banner238

Konu hakkında konuşan Başkan Özgür Erbaş ise, bu kararın kiracılar için oldukça yararlı olacağının altını çizdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca hazırlanan kararda ve 2023-2025 dönemini kapsayan Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı yürürlüğe girdi. Plan döneminde vatandaşların huzur ve refahını arttırılması planlanıyor. Yapılacak olan düzenleme ile kira sözleşmelerinin e-devlet kapısı üzerinden yapılabilmesi sağlanırken, Türkiye Gayrimenkul Değerleme Bilgi Sistemi kurulacak. 

Düzenleme, 2024 yılı sonuna kadar tamamlanacak. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Alanya Emlakçılar Derneği (ALEMDAR) Başkanı Özgür Erbaş, uygulamanın henüz kesinleşmemesi ile birlikte uygulamaya girdiği taktirde ekonominin daha sağlıklı ilerleyeceğini ve kiracılar açısından da artı yönde olacağı vurgusunu yaptı.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.