banner113

Alanya esnafının kışlık kenara koyacak bir kuruşu yok

banner106

Alanyalı esnaf oda başkanları Nuri Demir ile Hüseyin Değirmenci, bu yıl esnafın çok sıkıntı çekeceğini söyledi.

Alanya esnafının kışlık kenara koyacak bir kuruşu yok
21 Eylül 2021 Salı 09:14

banner108
banner238

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, 2021 yaz sezonunda Alanya'ya talebin oldukça fazla olduğunu, vatandaş ve  esnaflarında bu sezonda az  da olsa nefes aldığını belirtti. Demir, önümüzdeki sezonlarda da taleplerin daha da artması temennisinde bulundu. Demir, esnafların şuanlık sadece kredi borçlarını ödeyebildiklerini belirtti.
'KIŞLIK KENARA KOYACAK BİR KURUŞ YOK'
Esnafların bu sezon kazandıkları gelirlerle sadece kredi borçlarını ödeyebildiklerini belirten Demir, "2 senedir kapalı olan dükkanlarından dolayı  esnaflar  kredileri  borçlarını ödemekle meşguller. Şu anda kışlık kenara koyacak bir kuruş paraları yok sadece  borçlarını ödemeye yetiyor. Zaman yirmi  sene önceki zaman değil kazançlarda aynı değil, esnaf evine sadece ekmek götürmek istiyor. Umarım sezon devam eder ve esnaflarımızda borçlarından az da olsa kurtulur ” ifadelerine yer verdi. 
‘KÖTÜNÜN İYİSİYİZ’
Pandemi başlangıcından bu yana yıllara göre değerlendirmede bulunan Değirmenci, 2022’nin iyi geçmesi temennesinde bulundu. Değirmenci, "2020 yılına baktığımız zaman 2021 yılının daha iyi olduğunu görüyoruz. Ama tabi 2019'a baktığımız zaman o seviyeleri henüz yakalayamadık. Biz çok kötüyü gördüğümüz için şimdi buna şükrediyoruz. Ama 2022 yılı sezonu için inşallah daha iyi bir sezon, herhangi bir sıkıntı olmaksızın yeniden tekrar bir salgın hastalık olmadan aşılama ile birlikte pandemide sona ermiş olan bir süreci yaşarız.  2022'de İnşallah yaralarımızı daha büyük ölçüde sararız diye düşünüyoruz.
SIKINTILAR KIŞIN BAŞ GÖSTERECEK
Şu an 2020’den iyiyiz, 2019'dan kötüyüz. Ama kötünün iyisiyiz. O yüzden şimdilik önümüzdeki sürece bakacağız. Kışın tabii ki esnafımızın sıkıntıları olacaktır. Geçen seneden kalan borçları ödemesi konusunda yine geçtiğimiz yıldan gelen kredi borçlanmaları var. Çok sıkıntıları var. Bunların yansıması kışın biraz daha kendini gösterecektir. Ama her halükarda biz esnaf olarak işimizi yapmaya devam edeceğiz. Oda olarak da esnafımızın sorunlarını çözme konusunda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.