banner113

Alanya Kent konseyi: Alanya esnafı zor durumda!

banner106

Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu aylık olağan toplantısını Nurhan Özcan başkanlığında zoom üzerinden gerçekleştirdi.  

Alanya Kent konseyi: Alanya esnafı zor durumda!
21 Ocak 2021 Perşembe 16:00

banner108
banner238


Toplantıya, Alanya Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir, Alanya Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı Velittin Yenialp, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı ve Harita Müh.Odası Alanya Temsilcisi Abdullah Akbaş, ALKÜ Öğr.Üyesi Engin Üngüren, Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, ALTSO Yön.Kur.Üyesi Raşit Sadullahoğlu, ALKOD Başkanı Ömer Göker, ALFOD Yön.Kur.Üyesi Kerim Coşkun katılım sağladı.
Toplantı, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan’ın yapılan faaliyetler ve toplantılar hakkında bilgi vermesiyle başladı. 2020 yılını değerlendiren üyeler, maddi, manevi ve psikolojik olarak insanlığın yıprandığını dile getirdi. Aşıların uygulanmaya başlanmasıyla birlikte umutların yükseldiği, 2021 yılının daha rahat geçeceği kanısında olduklarını belirttiler. 

ESNAF ZOR DURUMDA
Pandemi sürecinde en çok esnafın etkilendiğini belirten Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir ve Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp, esnafa yapılan yardımların yeterli gelmediğini, ödemelerin gecikmesinden dolayı esnafın sicilinin de bozulduğunu dolayısıyla gelen yardımlara da bloke konulduğunu belirttiler. Bu zorlu süreçte ödemelerde oluşan gecikmelerin sicile yansımaması noktasında hassas davranılması gerektiğine vurgu yaptılar. 
Pandemi sürecinin esnaf üzerinde ekonomik, sosyolojik ve psikolojik etkilerini saptamak amacıyla bir anket çalışması yapılmasını kararlaştıran üyeler, halkın da mahallelerinde bulunan esnaftan alış veriş yaparak küçük esnafı desteklemelerini istediler. 
2020 turizm sezonunu yok sayılmalı yorumunda bulunan üyeler, 2021 turizm sezonundan umutlu olduklarını, en azından 2020 ye göre daha iyi olacağı yorumunda bulundular. 

Toplantı gündeminde tarım da değerlendirildi. Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, pandemi ile birlikte tarıma aşırı bir yönelmenin olduğu, ancak tarım arazilerinin ücretlerinin de arttığı aynı zamanda üreticilerin belirli ürünlere yönelmesinin ileride arz talep dengesi açısından sorun oluşturabileceğinden bahsederek devletin tarım politikaları oluşturması gerektiğine ve üreticinin maliyetinin yüksek olduğuna vurgu yaptı.


Pandemi sürecini ve sonrasını değerlendiren Alkü Öğr.Üyesi Engin Üngüren, insanoğlunun yaşam tarzı dünyayı şekillendiriyor. İnsanlık tarihine bakıldığında belirli periyodlarda buna benzer salgınların yaşandığını ve yaşanmaya devam edeceğini vurguladı. İnsanlar evlerine çekildi ve tabiat kendini toparladı. İnsanlar kendilerine çekidüzen vermezse, alışkanlıklarını değiştirmezse covid 19 salgınını atlatsak bile daha tehlikeli salgınlarla karşılaşılması muhtemel.  Doğaya tabiata saygılı, daha yeşil bir dünya için gerekli önlemlerin alınması gerektiği yorumunda bulundu.
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.