banner113

ALANYA KENT KONSEYİ ŞEHİRDEKİ PROBLEMLERİ MASAYA YATIRDI!

banner106

Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Nurhan Özcan Başkanlığında Yerel Gündem 21 Evinde Düzenlendi

ALANYA KENT KONSEYİ ŞEHİRDEKİ PROBLEMLERİ MASAYA YATIRDI!
25 Ağustos 2022 Perşembe 14:39

banner108
banner238

Toplantıda 30 Ağustos Zafer Bayramı programı Yerel ulaşım Komisyonu çalışma grubunun kurulması Toplu taşımaya ilişkin problemler Kentte yaşayan öğrenci ve kamu kurum çalışanlarının barınma problemi ve gündeme yönelik konular görüşüldü.

Yürütme Kurulu toplantısına Alanya Kent Konseyi Gençlik Meclisi temsilcisi Akdeniz Gençlik Derneği temsilcileri katıldı. Caretta caretta ile ilgili düzenledikleri Avrupa Birliği projesi hakkında yürütme kurulunu bilgilendirip, üniversite öğrencilerinin öğrenim döneminin başlaması ile birlikte yaşayacağı barınma sorunlarına yönelik bilgi aktarımı yaptı. Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan toplantı gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öncelikle tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını Kutluyoruz. Alanya Kent Konseyinin önceliğinde her sene düzenlenen fener alayı bu sene 30 Ağustos salı günü Atatürk Anıtı önünde 19.30’da toplanacağız tüm halkımız davetlidir. Son dönemlerde şehrimizde yaşanan göç durumu neticesinde konut ve kira fiyatlarının kontrolsüz artışı şehrimizde yaşayan öğrencilerimiz, memurlarımız ve yerli halkımıza mağduriyet yaratmaktadır.

Şehrimizde mevcut 2 üniversitemiz bulunmaktadır. Özellikle üniversite öğrencileri önümüzdeki eğitim döneminde yurt ücretleri, kira ve konut fiyatları ile gıda fiyatları başta olmak üzere krizden en fazla etkilenen dezavantajlı grup haline gelmişlerdir. Geçmiş yıllarda üniversiteli öğrencilerin yaşamış olduğu barınma sorununu önümüzdeki dönemlerde piyasa şartları ve ülkenin ekonomik koşulları nedeni ile artarak devam edeceğini ve çok ciddi bir problem olacağını gözlemlemekteyiz. Bununla birlikte şehrimizde yaşayan ve Alanyamıza atanan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan
ve çalışacak kişilerde aynı mağduriyeti yaşamaktadır.

Şehrimizde ulaşım ile alakalı hatlardaki sıkıntı devam etmektedir. Yazın yaşanan nüfus artışı ile birlikte halkın mağduriyeti halen devam etmektedir. Kış döneminde üniversitenin de açılması ile birlikte ulaşım problemlerinin bir an önce giderilmesi gerekmektedir. Yine ulaşımdaki çözüm noktalarından biri de taksicilerin müşteri ile iletişim kurması konusunda eğitilmesi ve halk otobüsü şoförlerinin benzer bir eğitimden geçmesi gerekmektedir. Son dönemlerde artan safari kazaları bizleri üzmektedir. Konu ile ilgili denetim ve kontrollerin arttırılması ve bu tarz olumsuz olayların son bulmasını temenni ediyoruz.
Alanya doğası ile güneşi ile hepimizin bu şehri korumakta hepimize görev olarak düşmektedir. Biz Alanya’da yaşayan vatandaşlar olarak denizimizin, doğamızı, kültürümüzü korumalıyız ve bu noktada her kişiye görev düşmektedir. Hep birlikte sahip çıkalım bu zor günleri birlikte atlatalım.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.