banner113

ALANYA LOKANTACILAR VE PANSİYONCULAR ODASI BAŞKANI DEĞİRMENCİ: ESNAF VERGİ ADELETİ İSTİYOR!

banner106

Dükkan kiraları, SGK ve Bağ-Kur primleri ile girdi maliyetlerinin karşılanmadığını vurgulayan lokantacı esnafları Alanya Lokantacılar ve Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci ile istişarede bulundu. Toplantıda mal alımında ve fatura kesiminde oluşan yüzde 7’lik farkın sıkıntılı bir durum olduğu konuşuldu.

ALANYA LOKANTACILAR VE PANSİYONCULAR ODASI BAŞKANI DEĞİRMENCİ: ESNAF VERGİ ADELETİ İSTİYOR!
12 Ocak 2023 Perşembe 12:42

banner108
banner238


Yüzde 7’lik KDV farkının girdi maliyetlerini karşılamaması lokantacı esnafını zor duruma sokuyor. Konuyla ilgili Alanya Posta Medya’ya açıklamalarda bulunan Alanya Lokantacılar ve Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, Yüzde 7’lik KDV farkının maliyetlerle boğuşulan bu bugünlerde ayrı bir yük getirdiğini ifade etti. 
VERGİ ADALETİ İSTİYORLAR
Değirmenci yaptığı açıklamasında şunları söyledi:
"Bilindiği üzere tüm dünyada görülen gıda enflasyonuna karşı ülkemizde de bazı adımlar atıldı. Bunların başında da vatandaşımızın gıdaya daha ucuz ulaşabilmesi adına temel gıdada KDV oranının %1'e düşürülmesi geliyor. Geçmişte temel gıdada KDV oranı %18'den  % 8'e düşürülmesi gerektiği zaman hizmet üreten lokanta restoran, kafe gibi işletmelerin KDV oranı da %8'e düşürülerek bir denge sağlanmıştı. 
Çünkü işletmeler ürettikleri hizmetin KDV'sini ödemelidir. Hem ürettikleri hizmetin KDV'sini hem de mal alımında ve fatura kesiminde oluşan %7'lik farkı ödemek esnaf açısından bir adaletsizlik oluşturmaktadır. Bu konuyla ilgili oda olarak temel gıdada KDV'nin % 1’e düşürülmesinin hemen ardından Antalya Esnaf Odalar Birliği'ne ve Hazine ve Maliye Bakanlığına bir yazı yazarak konunun esnafımız lehine düzeltilmesi gerektiğini bildirmiştik. 
Akabinde iki kez daha bu konuyu gündeme getirerek bakanlığa resmi yazı ile bildirdik ancak bugüne kadar herhangi bir gelişme olmadı. Bu konunun kısa sürede düzeltilerek vergi adaletinin esnaflarımız adına da sağlanmasını arzu ediyoruz. Çünkü o günden bugüne esnafımızın aylık ödemiş olduğu KDV miktarı aradaki %7'lik fark dahil olmak üzere neredeyse 6 - 7 kart artmış; esnafımızın maliyetlerle boğuştuğu bu bugünlerde ayrı bir yük getirmiştir. Yapmış olduğumuz toplantıda da esnaf ve sanatkarımız bu konudaki sıkıntılarını dile getirmişlerdir." 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.