banner113

Alanya Tapuda harç vurgunu  

banner106

Alanya Tapu Müdürlüğü’nde yapılan bazı işlemler hakkında bir süredir devam eden şikayetler üzerine müfettiş soruşturması başlatılmıştı. Soruşturması devam ederken bir personelin görevden uzaklaştırıldığı, bağlantıları olduğu tahmin edilen kişiler hakkında da savcılık soruşturmasının başladığı öğrenildi. 

Alanya Tapuda harç vurgunu  
25 Haziran 2021 Cuma 09:52

banner108
banner238

Vatandaşlardan gelen şikayet ve kurum yetkililerinin şüphesi üzerine Alanya Tapu Müdürlüğü’nde müfettiş soruşturması başlatıldı. Bir süredir devam eden inceleme sırasında B.G adlı bir personelin, F.T adlı bir takipçi ile ortak hareket ederek tapuda bazı iş ve işlemlerde usulsüzlük yaptığının belirlendiği, söz konusu kişiler ve bağlantıları üzerine soruşturmanın sürdüğü öğrenildi. 
SORUŞTURMA BAŞLADI
Tapuda yaşanan olayın özellikle de 250 bin dolar ve üzeri mülk edinimlerinde yaşandığı, vatandaşlık almak için işlem mülkiyet edinen kişilerden 60 ile 120 bin lira arasında harç bedeli istendiği ancak bu rakamların gerçeğe dönüştürülmeden kişisel çıkar haline getirildiği iddia edildi. Müfettiş soruşturması devam ederken konuyla ilgili Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da soruşturma başlattığı, olayın dışarıdaki bağlantılarının savcılık tarafından soruşturulduğu öğrenildi. (Alanya Postası)

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.