banner113

ALANYA'YA 10 ADET RÜZGAR TÜRBİNİ KURULACAK. ÜRETİLEN ELEKTRİK MAHMUTLARA BAĞLANACAK!

banner106

Karaman ve Antalya sınırları içinde 50 MWe Enerji Depolama Tesisi ve her biri 5 MW gücünde 10 adet rüzgar türbini kurulacak.    

ALANYA'YA 10 ADET RÜZGAR TÜRBİNİ KURULACAK. ÜRETİLEN ELEKTRİK MAHMUTLARA BAĞLANACAK!
14 Aralık 2022 Çarşamba 15:54

banner108
banner238


Asia Global Enerji’den Karaman ve Antalya’ya depolamalı RESKaraman ve Antalya sınırları içinde 50 MWe Enerji Depolama Tesisi ve her biri 5 MW gücünde 10 adet rüzgar türbini kurulacak. 

Asia Global Enerji, 650 milyon TL yatırımla Karaman ve Antalya il sınırları içinde 50 MWe Enerji Depolama Tesisi ve Tufandağı Rüzgar Enerji Santrali (RES) kuracak.EPDK tarafından hazırlanan ve 19 Kasım'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren elektrik depolama düzenlemesi sonrasında artan depolamalı yenilenebilir enerji yatırımlarından biri Karaman ve Antalya illerinde gerçekleştirilecek. 

Asia Global Enerji Yatırım Anonim Şirketi, Antalya İli, Alanya İlçesi ve Karaman İli, Sarıveliler ilçesi sınırları içerisinde, 50 MWe kurulu gücünde depolama tesisi ile birlikte Tufandağı Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurmayı ve işletmeyi planlıyor. Projenin toplam değeri  650 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında 1.933,20 hektarlık Santral sahası içerisinde her biri 5 MW gücünde 10 adet rüzgar türbini ve santral sahasının 0.12 hektarlık kısmında 50 MWe/50 MWm gücünde enerji depolama tesisi kurulup işletilecek. Santralin yılda toplam175 milyon kWh elektrik üretmesi öngörülüyor. 

ÜRETİLEN ELEKTRİK MAHMUTLARA BAĞLANACAK
Üretilen elektrik Mahmutlar 2 TM 154 kV’ye bağlanacak.  Enerji Depolama Sistemleri'nin elektrik şebekeleri için temel amacı, elektrik enerjisini depolanacak bir forma dönüştürmek, depolamak ve gerektiğinde tekrar elektrik enerjisi olarak şebekeye aktarmaktır. Enerji Depolama Sistemleri, güvenilir bir işletim sürecini desteklemek için kontrol ve yönetim sistemleriyle birlikte kuruluyor. 

Amaç sadece yerel kontrol sağlamak değil, aynı zamanda ulusal şebeke boyunca ekipmanın koordineli kontrolünü sağlamaktır. Enerji Depolama Sistemleri, enerji maliyetlerini düşürmek ve talep yükünü kontrol etmek adına kendi kendini şarj ve deşarj edebilmektedir. 
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.