banner113

Alkol satışı yasak mı değil mi karar belli oldu. Kapanma 17 gün sürecek

banner106

Korona önlemleri kapsamında açıklanan tam kapanmanın ardından, sokağa çıkma yasağı olan günlerde uygulanan alkol satışı yasağı yeniden gündem oldu.

Alkol satışı yasak mı değil mi karar belli oldu. Kapanma 17 gün sürecek
27 Nisan 2021 Salı 12:52

banner108
banner238

İçişleri Bakanlığı genelgesinde alkollü içki satışının yasak olup olmadığına dair bir ifade yer almazken, Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, tam kapanmada alkol satışıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Korona virüs önlemleri kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağı olan günlerde uyguladığı alkol satışı yasağı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "tam kapanma" kararının ardından yeniden gündem oldu. 

Tam kapanma kararının ardında 17 gün boyunca da alkol satışı yasağının olup olmayacağı tartışılırken, Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş Twitter hesabından yaptığı açıklamada genelge sonrası tekel bayilerinin de kapanma süresi boyunca 10.00-17.00 arasında açık olacağını, yasak kapsamında olmadığını duyurdu.

NTV muhabiri Serkan Kaya, 30 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında alkol satışı tüm kapanma boyunca yasak olacağını açıkladı.
İçişleri Bakanlığının tam kapanma konulu genelgesine alkollü içki satışının yasak olduğuna dair bir ibare yer almadı. Cumhurbaşkanı da bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı.
Genelgede tekel bayilerine ve alkol satışına ilişkin özel bir madde bulunmazken, marketlere ilişkin şu ifadeler yer almıştı: "Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.
Yukarıda belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacaktır."
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.