banner113

Almanya'da Türkiye satışları %50 arttı

banner106

Avrupa seyahat pazarının en büyük grubu olan TUI'nin yönetim kurulu başkanı Fritz Joussen, Almanya genelinde Türkiye rezervasyonlarında büyük artış olduğuna dikkat çekti.

Almanya'da Türkiye satışları %50 arttı
14 Şubat 2018 Çarşamba 10:53

banner108
banner238
Türkiye'nin Almanya pazarındaki yükselişi sürüyor. Almanya'daki rezervasyonlarda yaşanan büyük sıçrama son olarak pazar lideri TUI tarafından da teyid edildi.  TUI Group'un Hannover'deki genel kurulunda konuşan yönetim kurulu başkanı Fritz Joussen, ''Almanya'dan Türkiye'ye yaz sezonu için yapılan rezervasyonlarda geçen yıla oranla şimdiden yüzde 50 artış olduğunu söyleyebilirim" dedi. Joussen, bunun iki yıl önceki üzücü terör saldırıları sonrasında yakalanan en yüksek seviye olduğunu vurguladı.  TUI'nin 2018 yaz rezervasyonlarında da genel olarak yüzde 6'lık bir artış olduğunu kaydeden Joussen, yaz satışlarından elde edilen ciroda ise yüzde 8'lik artış yakaladıklarını belirtti. 
100 BİN KİŞİ DAHA ARTIYOR
Kasım 2017 itibariyle başlayan 2017/2018 mali yılına da TUI Group olarak iyi başladıklarını ifade eden Joussen, ilk çeyrekte, cirolarının yüzde 8'lik artışla 3,5 milyar avro olduğunu açıklayan Joussen, dönem zararlarının ise yüzde 15 gerileyerek 99,6 milyon avro olarak gerçekleştiğini söyledi. Joussen, bu sonuçta, özellikle bünyelerindeki 3 Riu otelinin satışının da etkisiyle operasyonel geliri yüzde 90 artan otelcilik kolunun büyük rol oynadığına işaret etti.  Türkiye'ye tatil rezervasyonları büyük oranda artan TUI, Mayıs-Ekim döneminde sadece Antalya'ya yapılacak seferlerde yolcu kapasitesini 100 bin kişi daha artırıyor. 
ALMANYA, BİRİNCİLİĞİ RUSYA'DAN ALMAYI HEDEFLİYOR
Öte yandan Berlin Turizm Müşaviri Hüseyin Gazi Coşan da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanya'daki tur operatörüyle yaptıkları görüşmelerde Türkiye'ye talepte artışın görüldüğünü belirtti.
Geçen yıla göre bu yılki turist sayısının daha fazla olmasının beklendiğini vurgulayan Coşan, Türkiye'nin Almanya pazarına geri döndüğünü kaydetti. Coşan, Türkiye'nin geçmiş yıllarda yaşadığı turist kaybını kapatmaya başladığını dile getirerek, ''Almanya'nın hedefi Rus pazarından birinciliği geri almak'' dedi.
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.