banner113

ALTİD Başkanı Sili: Alkol'de ÖTV düşürülmeli!

banner106

Son dönemde Türkiye'de ve Alanya'da artan kaçak ve sahte alkol sayıları sonrasında Sili açıklamada bulundu. Sili, alkoldeki ÖTV oranlarının düşürülmesi gerektiğini vurguladı

ALTİD Başkanı Sili: Alkol'de ÖTV düşürülmeli!
18 Ekim 2020 Pazar 08:27

banner108
banner238
Yurt genelinde sahte alkol sebebiyle vefat edenlerin sayısındaki artış sonrası Alanya’da denetimlere hız verilirken Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, sahte ve kaçak alkol konusunda Alanya Posta TV’ye yaptığı değerlendirmede kesinlikle insan sağlığı ile oynanmaması gerektiğini belirtti. Sili, alkollü içeceklerde ki vergi oranında düşürülmesi gerektiğine dikkat çekti. 
ÖTV YÜKÜ ÇOK
Sili, "Bu konuyla alakalı ciddi demeçler verdik. Alanya özelinde baktığımız zaman tesislerimizin sadece bir tanesinde böyle bir olumsuzlukla karşılaştık. 2 restoranımızda da bu söz konusu. Ama tesisimizde de sahte içki değil kaçak içki yakalandı. Şimdi burada sahte ve kaçağı ayırmak gerekiyor. Kaçak mali bir sorun ama sahte insan sağlığı ile ilgili bir sorun. Dolayısıyla asla ve asla sahte içki tenezzül edilmemesi noktasında uyarılarımız var. Bununla ilgili olarak da ciddi yaptırımlarında olması gerekiyor. Belgeli tesislerde ya da belgesiz testlerde hiç fark etmiyor. Turizme hizmet veren herhangi bir tesiste bu tür şeylerin yakalanması durumunda çok ciddi yatırımların gerçekleştirilmesi lazım. Ama bir diğer taraftan da baktığınızda çok ciddi bir ÖTV yükü var alkolde. Dolayısıyla bunun da hükümet tarafından değerlendirilmesi lazım. Ana gider kalemlerimizin biri olan alkol konusunda talepte bulunduk. Ümit ediyorum ki önümüzdeki dönemde bu bir dengeye kavuşur. Her ne olursa olsun bunu asla kabul etmiyoruz ama dengede kalırsa bu tür sorunların yaşanmayacağını düşünüyoruz" dedi. 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.