banner113

ALTİD Başkanı Sili: Sezonun Kasım ve Aralık'a uzaması için çalıyoruz!

banner106

Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu aylık toplantısını yaptı. Nurhan Özcan başkanlığında gerçekleşen toplantıya Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili’nin yanı sıra yürütme kurlu üyeleri Raşit Sadullahoğlu, Hızır Bozdoğan, İbrahim Barış Başar, Velittin Yenialp, Gülderen Toprak, Tahir Göktepe, Ömer Göker ve Osman Kağan kavruk katıldı. 

ALTİD Başkanı Sili: Sezonun Kasım ve Aralık'a uzaması için çalıyoruz!
24 Haziran 2021 Perşembe 15:38

banner108
banner238
Rus pazarının açılmasıyla birlikte başlayan turizm hareketliliğine ilişkin bilgi veren ALTİD Başkanı Burhan Sili ülkeye giriş yapacak misafirler için aranan şartlara ilişkin bilgilendirme yaptı. Güvenli turizm sertifikası alan tesislerin müşteri kabulüne başladığını anlatan Sili 2021 yılında Antalya - Alanya bölgesinde hareketli bir sezon beklendiğini ifade etti. 
Antalya gibi Alanya’mızda da Rus pazarının oranının yüksek olduğuna dikkat çeken Burhan Sili “Alman pazarında artış hızımız yavaş,  Almanya ve diğer Avrupa pazarlarında talebin arttırılmasına yönelik çalışmalar yapmalıyız “ diye konuştu. Sorunsuz bir sezon geçirmeyi umduklarını ancak mutasyonlar ve vaka sayılarında oluşabilecek artışlardan çekindiklerini de ifade eden ALTİD Başkanı Sili Sezonun Kasım ve Aralık aylarına sarkması içinde çalışmaların yapıldığını anlattı. 
Otelcinin 2021 yılında beklentisinin sezon boyunca kardan ziyade işin dönmesi olduğunu dile getiren Burhan Sili, iç turizm konusunda da belirli illerden talep aldıklarını söyledi. Sili Güvenli turizm Sertifikası programı kapsamında yemeklerin personel tarafından servis edilmesi nedeniyle tesislerde israfın önemli ölçüde önlendiğine de işaret etti.
Toplantıda Alanya kent Konseyi’nin çalışmaları konusunda üyeleri bilgilendiren Başkan Nurhan Özcan Dimçayı’na yapılması planlan HES konusunda bölgeye vereceği zararı göz önünde bulundurularak tesisin yapılmaması için gerekli kurumlarla görüşmeler yapılması ve halkın birlik olarak duruma tepki göstermesi gerektiğini dile getirdi. Geleceğe bırakılacak en büyük mirasın doğa olduğunu ve Alanya’nın en önemli su kaynağı olan Dimçayı’na yapılmak istenen bu tesisin hem doğaya hem de su kaynağına önemli bir zarar vereceğinin göz önünde bulundurulması gerektiğini kaydeden Özcan halkı bu konuda birlikte hareket etmeye davet etti. Özcan “HES’in Alanya turizmine vereceği zararında göz ardı edilmemesi gerekir” dedi

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.