banner113

ALTSO BAŞKAN ADAYI TUNAHAN TOKSÖZ "YÜKSEK KİRA FİYATLARINDAN İŞ GÜCÜNE SAHİP ÇALIŞANLAR GÜÇ DURUMDA. İŞTE PROJELERİMİZ"

banner106

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı Tunahan Toksöz ve ekibi projelerini paylaştı.

ALTSO BAŞKAN ADAYI TUNAHAN TOKSÖZ "YÜKSEK KİRA FİYATLARINDAN İŞ GÜCÜNE SAHİP ÇALIŞANLAR GÜÇ DURUMDA. İŞTE PROJELERİMİZ"
26 Eylül 2022 Pazartesi 14:32

banner108
banner238


Alanya'da yüksek kira fiyatları nitelikli iş gücüne sahip çalışanları güç durumda bırakıyor. Memurlar başka illere tayinini istiyor, hizmet sektörümüzün en önemli halkası iş gücümüzün istikrarı ve dinamizmi zarar görürken, insanlar da bu süreçte yıpranıyor.

Bu konu hakkında Tunahan Toksöz ekibi ile projeleri doğrultusunda sosyal medya hesabından bir mesaj yayınlayarak görüşlerini paylaştı.

Turizm ve ticarette başarı sağlamanın bir gereği "nitelikli iş gücü"

Bugün hizmet sektöründe gelişme göstermenin yolu nitelikli iş gücünü sağlamaktan geçiyor. Şimdilerde turizmde ve birçok sektörün en büyük kaygılarından biri, nitelikli iş gücü kaygısı...

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) seçiminde sizlerin tercihi ile göreve geldiğimizde, tüm sektörlerin ihtiyacı olan nitelikli eleman sorununu ortak akıl anlayışı dahilinde çözmek önceliğimiz olacak.

Çok kıymetli devlet memurlarımızın Alanya'da  yüksek kiralar yüzünden kalmak istememesi son dönemde hepimizin dikkatini çekiyor. Kaldı ki sezonluk gelir sağlayan turizm çalışanlarımız da, bu yüksek kiralar karşısında Alanya’da nasıl yaşar?

İşletme sahiplerinin nitelikli iş gücü kadrosunu elinde tutmasını sağlamak için konutu olmayan personel sayısına göre hep birlikte konut üretme çalışması yapacağız. Bizlerin öncülük edeceği bu oluşumda, Alanya'da bulunan devlet arazilerine TOKİ iş birliği çerçevesinde yeni konutlar inşa edilmesini sağlayacağız. Bu konuyu öncelikli çözülmesi gerekenler listemize yazıyoruz.

Amacımız; nitelikli iş gücünün sezon dışında da şehrimizde kalması ve konutu olmayan çalışana konut üretilmesini sağlamaktır.

Saygıdeğer ALTSO üyesi arkadaşlar, günümüzde, "gemisini kurtaran kaptan” döneminde artık sona gelindi. Tüm sektörlerde hepimiz bu geminin kaptanıyız. İstişare ederek bu gemiyi yüzdürmek zorundayız. 

Alanya'mızda turizm, ticaret ve inşaat sektörlerinde yaşanan sorunu hepimizin sorunu olarak ele almalıyız. Benim ve ekip arkadaşlarımın anlayışı bu doğrultudadır. Ve inanıyorum ki, sizler de hepimizin refahını sağlayabilmek, Alanya'mızı mutlu bir geleceğe taşımak için bizimle aynı görüşe destek verecek ve bu şehrin "Değişim, Dönüşüm ve Gelişim" hikayesine ortak olacaksınız.

Nitelikli iş gücünü, fahiş kiralar karşında kaybetmeyeceğiz!
Gerekli çalışmaları sağlayarak, barınma sorununa çözüm getireceğiz!

Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyor, selâmlarımı iletiyorum.
Sağlıcakla hep birlikte Alanya'mızın mutlu yarınlarına...
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.