banner113

ALTSO İNŞAAT VE EMLAK KOMİSYON BAŞKANI CEBECİ: ALANYA TAPU'DA ACİLEN ÖNLEM ALINMALI!

banner106

Cebeciler inşaat sahibi ve ALTSO inşaat ve emlak komisyonu başkanı Selman Cebeci, Alanya Tapu Müdürlüğü’nde yaşanan KEP sorunu yüzünden günlerce sıra beklendiğine dikkat çekti.

ALTSO İNŞAAT VE EMLAK KOMİSYON BAŞKANI CEBECİ: ALANYA TAPU'DA ACİLEN ÖNLEM ALINMALI!
29 Aralık 2022 Perşembe 08:33

banner108
banner238

Taşınmaz mallara ilişkin akit ve tescil işlemlerini yapmakla yükümlü bir devlet kurumu olan Alanya Tapu Müdürlüğü’nde yaşananlar tepki çekiyor. Bir mesajla vatandaşın derdini bile dinlemeden işlemleri iptal eden Alanya Tapu Müdürlüğü yetkililerinin tapuda günlerce sıra beklenmesine sebep olduğu iddia edildi. Cebeciler İnşaat sahibi ve ALTSO inşaat ve emlak komisyonu başkanı Selman Cebeci, KEP sistemi üzerinden gönderilen belgelerde sıkıntı çıktığını, işlemlere devam edilemediği için birçok vatandaşın mağdur olduğunu söyledi.
Duruma açıklık getiren CEBECİ, şu ifadelerle yetkililere seslendi:
“Yabancıya mülk satışlarında istenilen Döviz Alım Belgesi, elektronik ortamda yani KEP sistemi üzerinden banka aracılığıyla tapuya gönderilmesi istenmektedir. Genelgede de yazılı olduğu gibi bu işlem bankalar tarafından yapılması istenmektedir. Alıcı ya da satıcı tarafından değil. Fakat günlerdir nedense Alanya Tapu Müdürlüğü’ne gönderilen belgeler, KEP üzerinden ‘Bize ulaşmadı’ denilerek işlemler iptal edilmekte ve aynı işlem için defalarca tapuya yeni başvuru yapılarak tapuda günlerce sıra beklenmektedir. İşlemlerin, Tapu müdürlüğü tarafından yeniden iptal edilmesinin önüne geçmek yerine, bu başvurularla ilğili hiç bir işlem yapmayarak, vatandaşın derdini bile dinlemeden bir mesajla işlemi iptal etmesiyle sonuçlanmaktadır. Bu evraklar ıslak imzalı ve kaşeli olarak müdürlüğe sunulmasına rağmen işlemlere devam edilememektedir. Tapu müdürlüğünün vatandaşın işlerini çözebilmesi için acilen gerekli önlemleri bir an önce alması gerekmektedir” dedi

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.