banner113

Avukattan Alanyadaki arsa sahiplerine çok önemli uyarı! Son vurgunu siz yemeyin!

banner106

Alanya'nın genç Avukatlarından Latif Anılgan arsalarını Müteahhit firmalara verecek olan vatandaşlara hukiki konuda uyarılarda bulundu. Anılgan “arsanızı güvenilir firmalara verin son vurgunu siz yemeyin” dedi.

Avukattan Alanyadaki arsa sahiplerine çok önemli uyarı! Son vurgunu siz yemeyin!
17 Ağustos 2021 Salı 19:34

banner108
banner238

Mahmutlar ’lı Genç Avukat Latif Anılgan Arsalarını kat karşılığı verecek olan arsa sahiplerini uyardı. Anılgan “Güzel memleketimizin güzel insanları bilindiği üzere ilçe büyüklüğünde beldemiz, memleketimiz Mahmutlar, Türkiye’de inşaat sektörünün lokomotifi konumunda. İşbu durum da topraklarımızın, mülklerimizin değerini oldukça arttırmakta ve müteahhitlerin ilgisini çekmekte. Bizler de gerek hisseli yerlerimizi gerek tek tapulu yerlerimizi, boşta duracağına değerlendirmek maksatlı kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile birlikte müteahhitlere vererek daire sahibi olmayı istemekteyiz. Ancak kafamızda hep belli başlı korkular oluşmakta” açıklamasında bulundu.
ARSA SAHİPLERİNİN KORKULARI
Av. Latif Anılgan arsa sahiplerinin kaygılarını şu şekilde dile getirdi. Anılgan  “Müteahhite versem bu inşaatı tamamlayabilir mi ?,  Diğer varislerden birisi inat ediyor bunu nasıl çözebilirim ?, Müteahhitle anlaşmamda acaba karlı mı ayrıldım zararlı mı ?, Müteahhit kendine yaptıklarını iyi bana vereceklerini kötü yapar mı ?, İnşaat süresinde bitmezse kendimi nasıl koruyabilirim ?.Bunlar bir müteahhitle anlaşmadan öncesi en yaygın en belirgin problemler bunlar olarak gözükmekte. Bu soruların cevaplarına geçmeden önce belirtmek gerekir ki her arsanın kendi içinde çözümleri vardır. Bu sebeple her anlaşmadan önce mutlaka hukuki bir destek almak gerekmektedir.
SON VURGUNU SİZ YEMEYİN!
Bir müteahhitin bir inşaatı tamamlayabilmesindeki en önemli kriter sermayesidir. Sermayesi güçlü olan yani maddi olanağı fazla olan bir müteahhit gücünün yettiği inşaatı tamamlayabilir.  Bu sebeple bilindik, güvenilir daha önce proje bitirmiş bitirdiği projelerde memnuniyeti sağlamış güçlü ve isim yapmış müteahhitlerle anlaşmak her zaman daha garanti ve daha güvenlidir.Nitekim bakıldığında, inşaatı yarıda kalmış tamamlanamamış eş dostlarımızın anlaşma yaptıkları müteahhitler; genellikle dışardan gelmiş, son bir vurgunu da Mahmutlar’da yapayım demiş hesap bilmez kitap bilmez firmalara kendinizi kaptırmayın.
ANLAŞMA SAĞLANMAZSA SATIŞA ÇIKAR
Diğer varislerin inat etmesi durumunda iş biraz karmaşık bir hal almakta, Şöyle açıklayacak olursak: Anlaşarak çözmeyi denemek oldukça sağlıklı olmasına rağmen anlaşma sağlanamıyorsa, bu durumda Türk Medeni Kanunu’nun 644.maddesi uyarınca mirasçılardan biri terekeye yani miras kalan malların tamamı veya bir kısmı üzerindeki elbirliği mülkiyetinin paylı mülkiyete dönüştürülmesi istemiyle taşınmazın bulunduğu yerdeki Sulh Hukuk Mahkemesi’ne dava açarak el birliği mülkiyeti paylı mülkiyete çevirmek  durumundadır.  Bu işlemin akabinde hakim kullanım alanlarını bölecek, eğer bu mümkün değilse taşınmazın satışını isteyecek, ihale usulüyle taşınmaz satışa çıkarılarak müteahhidin alması sağlanacak. bütün paydaşların rıza göstermesi durumunda taşınmaz sadece hissedarlar arasında satılacaktır.
UYANIK MÜTEAHHİTLERE DİKKAT EDİN
Maalesef, özellikle tanınmamış bilinmemiş sektöre daha yeni girmiş ve işin uyanıklık kısmıyla karını arttırmaya çalışan müteahhitler bu güvensizliği halk nezdinde meydana getirmektedir. Bilinmiş, tanınmış olup da bu mağduriyeti yaşatan müteahhitler de vardır. Bunlara karşı da mağduriyeti yaşamamak adına dikkat edilmesi gereken belli başlı hususlar vardır. Bunlardan en önemlisi sözleşmedeki inşaatta kullanılacak malzemeler bölümü. Burada kullanılması istenilen malzemenin markası, adı, kalite sınıfı gibi hususların net olarak belirtilmesi gibi hususlar oldukça önem taşımaktadır. Ancak her ne kadar bu maddeleri belirtmiş olsanız da inşaatın sonunda üzülmemek adına mutlaka sizin hak ve çıkarlarınızı gözeterek inşaatı denetlemeli, kullanılan malzemelerin neler olduğunu inceleyerek sizleri bilgilendirmelidir. Bu kişinin varislerin ortak güvendiği birisi olmasında fayda vardır.
SÜRESİNDE BİTMEYEN İNŞAATLARDA NE YAPILMALI
Sözleşmenin belki de en önemli konularından birisi de budur. Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmelerinde, vaat edilen günde inşaatın bitmemesi yaşanılan en büyük problemlerden birisidir. Bu durumda uygulanacak en güzel yöntem belirlenen süreye ek bir süre daha verip bu ek süre içerisinde kira bedelini müteahhitten almak bu ek süreye rağmen de inşaat hala tamamlanmamışsa tek taraflı fesih hakkını sözleşmede de elinize almak gerekmektedir. Aksi taktir de sözleşmenin feshi için dava açarak müteahhitle olan ilişkiyi önce sonlandırmak daha sonra da müteahhitin inşaatı terk etmesini beklemek durumunda kalacaksınız. İşbu davaların diğer kanun yollarına tabii olduğunu da düşünürseniz (İstinaf ve Yargıtay) sözleşmeyi feshetmek size oldukça uzun bir sürece mal olacaktır.
HUKUKİ VE PROFESYONEL DESTEK ALIN
Gerek sözleşme aşamasında gerek inşaat aşamasında mağduriyet yaşamamak, yaşanılacak mağduriyeti en aza indirmek için mutlaka işin ehillerinden hukuki ve profesyonel bir destek almak, bunun akabinde de işin takibini sağlayacak uzman bir kişiyle anlaşmak gerekmektedir. Anlaşma sağlamadan önce müteahhidi mutlaka soruşturun. Daha önce yapmış olduğu projeleri, hali hazırda şirketinin mal varlığı durumları, piyasadaki namı ve itibarı gibi hususları mutlaka irdeleyerek kendinizi sağlama almaya çalışın. 4Umarım yüzeysel olarak dikkat edilmesi gereken yerleri anlattığım bu yazı faydalı olur ve değerli topraklarımızın sorun abidesi olmamasına yardımcı olur” açıklaması yaparak arsa sahiplerine uyarılarda bulundu. mahmutlarpost
 

banner109

Etiketler; #latif anılgan
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.