banner113

Bakü'den Alanya'ya ilk direkt uçuş gerçekleşti

banner106

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'den Alanya-Gazipaşa havalimanına ilk direkt uçuş, Buta Airways şirketince yapıldı.

Bakü'den Alanya'ya ilk direkt uçuş gerçekleşti
07 Haziran 2018 Perşembe 15:06

banner108
banner238
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'den havalanan Buta Airways'e ait uçak, 110 yolcusuyla Gazipaşa Alanya Havalimanına iniş yaptı. Uçak, havacılık geleneği olarak itfaiye araçlarından sıkılan suyla oluşturulan tak altından geçti.
Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, karşılama töreninde yaptığı konuşmada, bugün itibarıyla Azerbaycan'dan Alanya'ya tarifeli uçak seferlerinin başladığını söyledi.
RAKAMLARIMIZ ÇOK İYİ
Gazipaşa Havalimanı'nın durmadan yoluna devam ettiğini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
"Rakamlarımız çok iyi, daha da iyi olacak. Gazipaşa, Alanya, Anamur ve Antalya'nın doğusunu çok güzel günler bekliyor. Bizlere bu imkanı sunan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Bakanımıza ve bölge milletvekillerine teşekkürlerimi sunuyorum. İlçemize ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun."
HAFTADA 2 GÜN UÇUŞ
Azerbaycan Havayolları ve Buta Airways Türkiye Uçuşları Koordinatörü Elvin Raziyev de Gazipaşa'ya haftada 2 gün uçuş gerçekleştireceklerini kaydetti. Türkiye'nin birçok noktasına uçuşlarının olduğunu ifade eden Raziyev, Gazipaşa'ya uçuş gerçekleştirmiş olmaktan mutlu olduklarını ve iki ülke arasında havacılık alanında işbirliğinin daha da gelişmesini istediklerini ifade etti.
64 SEFER YAPACAK
Havalimanı Genel Koordinatörü Cengiz Aşıklı ise Bakü'den havalanan uçağın sezon boyunca 64 sefer söyledi. Uçuşların yaz boyunca devam edeceğini dile getiren Aşıklı, "110 yolcu ile geldi. Aynı yolcu ile dönecek. Planlı bir uçuştu. Uçuşları yaz boyunca devam edecek. Temennimiz uçuşların artarak devam etmesi." dedi. Öte yandan, yolculara Gazipaşa kirazı ve çiçek verildi.
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.