banner113

Bayram öncesi imar barış mutluluğu

banner106

İMAR affı ya da barışı olarak bilinen Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin düzenlemede başvuru süreci başladı. 

Bayram öncesi imar barış mutluluğu
09 Haziran 2018 Cumartesi 09:38

banner108
banner238

Antalya'da binlerce konutun imar ve iskan sorununun çözülmesi bekleniyor. Başvuru sürecinin başlamasıyla Antalyalılar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne akın etti. Müdürlükte başvurular için özel bir alan ayrılırken, şehir plancısı ve harita mühendisi gibi teknik personel, vatandaşları bilgilendiriyor. Yapı Kayıt Belgesi için müracaatların 31 Ekim 2018'e kadar e-Devlet üzerinden yapılması gerektiği hatırlatıldı. İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, vatandaşların öncelikle ilgili belediyeden emlak vergi değerini öğrenmesi gerektiği, kaçak yapıyla ilgili metrekare ve kat gibi bilgileri de eksiksiz ve doğru bir şekilde girmesi gerektiği vurgulandı. Yıllardır bekledikleri imar affının çıkması vatandaşı memnun etti. Şimdiye kadar evlerine elektrik bile bağlatamayan vatandaşlar, "Antalya'da orta-çağ hayatı yaşadık. Devletimiz sesimizi duydu" yorumunu yaptı..
SEYYAR ELEKTRİK
Bu örneklerden biri de Aksulu Hüseyin Şahan. Şeker hastası olduğunu anlatan Şahan, "Kullandığım insülini bile komşularımın buzdolabında saklıyordum. Yıllardır bu imar affını bekliyorduk" dedi. Kepez'de yaşayan Fatma Çiğdem de çıkan aftan memnun. Çiğdem, "Çevremize bağımlıydık. Hastalık, düğün gibi gerekli durumlarda komşulardan seyyar elektrik kullanıyorduk. Şimdi özgür olacağız. Sanki yeniden ev sahibi oluyorum" diye konuştu.
GARİBANLARIN UMUDUYDU
Mustafa Aydinç ise Büyükşehir Belediyesi'nin çıkarttığı af ile suya yakın zamanda kavuştuklarını anlattı. Aydinç, "Bu affı bekleyenler hep garibanlar. Başkası bu şekilde yaşamayı göze alamaz. Bizimki zorunluluk. Ama artık biz de insan gibi yaşayacağız" ifadelerini kullandı. Oktay Tabaş da umutla bu düzenlemeyi beklediklerinin altını çizdi ve "Umudu kesenler olmuştu ama ben bekliyordum. İnsanlara bir bayram hediyesi oldu" dedi.

banner109

Etiketler; #imar barışı
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.